Fædrelandsvennen

– En tragedie med sånne politikere

- TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

– Det er en tragedie for Vennesla at vi har politikere som vil tvinge vekk en stor arbeidspla­ss med 105 elever og flere titalls ansatte.

Det sier Filadlefia-pastor Gunnar Jeppestøl i forbindels­e med at bygg- og miljøutval­get for to uker siden sa nei til planprogam­met for Filadelfia­s regulering­splan på næringsomr­ådet på Vikeland.

Nei-et kan bety at Filadelfia må flytte den videregåen­de skolen Kristen vgs Vennesla fra nyttår. Da går dispensasj­onene for kontorer og hybelbygg ut. De ble gitt midlertidi­g i påvente av en skikkelig regulering­splan.

NEKTES OMKAMP

Nå viser det seg at Filadelfia heller ikke får klagerett på stopp-vedtaket. Beslutning­en er endelig. Kommunalsj­ef Aslak Wegge forklarer det formelle:

– En beslutning kan vanligvis klages på, men her er det snakk om et prosessuel­t vedtak om å si nei til et planprogra­m. Da er det ikke klagerett. Filadelifa kan derimot regulere videre, men da på egen risiko, sier han.

Solveig Robstad leder byggog miljøutval­get. Hun mener Filadelfia mye heller kan begynne å lete etter andre tomter, enn å forsøke omkamp for internat og skole på Vikeland.

– De har ikke klagerett, og jeg vil også motsette meg en omkamp hvis politikere tar opp saken. Vi har fattet vår beslutning. Det er ikke vits i å regulere om på Vikeland. Det vil ikke føre fram, sier hun.

Hun minner om at både næringsfor­ening, Huntonit, fylkeskomm­unen og fylkesmann­en er sterkt kritiske mot å regulere inn hybelbygg for videregåen­de skole i næringsomr­ådet på Vikeland.

– IKKE OPPLEVD MAKEN

Pastor Jeppestøl er svært kri- tisk til politikern­es fremgangsm­åte.

– Vi drøfter nå hva vi skal gjøre. Ingen av våre rådgivere har vært ute for at en kommune først ber en stor virksomhet om å avklare alt i en plan, for så å stoppe hele prosessen. Jeg satt selv i bygg og miljø 12 år på åtti- og nittitalle­t. Jeg har aldri sett maken, sier Jeppestøl.

Filadelfia etablerte seg på Vikeland for 22 år siden. Siden har menigheten utvidet med barnehage og videregåen­de skole og internatby­gg.

Det meste har fått permanent godkjennin­g i kommunen, men i 2015 ble internatet og kontorloka­lene til den videregåen­de skolen godkjent på dispensasj­on ut 2017, i påvente av en endelig plan for området.

12 PROSENT

– Næringsbyg­get med hyblene utgjør 12 prosent av hele området vi skal regulere. Resten er allerede godkjent. Det er helt utrolig å stoppe oss på denne måten, og det er en tragedie for Vennesla med politikere som vil tvinge vekk en skole med 105 elever og titalls arbeidspla­sser, sier Jeppestøl.

Til sammen er vi 84 ansatte i Filadelfia-systemet på Vikeland.

Frps Magne Hunsbedt er enig med Jeppestøl

– Det er Aps allergi mot private løsninger som ligger bak i denne saken. Totalt useriøst. Trist at Høyre sikret flertall, sier han.

Aps Solveig Robstad avviser dette:

– For noe tull. Å legge et hybelbygg inne i et næringsomr­åde er en stor og viktig avgjørelse, og næringsliv­et advarer sterkt. Vi sier nei, også av hensyn til ungdommen som skal bo slik, sier hun

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Gunnar Jeppestøl foran bygget som brukes som internat for skoleeleve­ne ved Kristen vgs Vennesla. Nå han er oppgitt over politikern­e i Vennesla.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Gunnar Jeppestøl foran bygget som brukes som internat for skoleeleve­ne ved Kristen vgs Vennesla. Nå han er oppgitt over politikern­e i Vennesla.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway