Fædrelandsvennen

Gassballon­ger blir forbudt

- TEKST: LARS HOLLERUD lars.hollerud@fvn.no

Barn kan gråte og foreldre glede seg. Salg av gassballon­ger blir forbudt under årets 17. mai i Kristiansa­nd.

Det besluttet et massivt flertall da saken ble reist på tampen av møtet i by- og miljøutval­get torsdag.

Venstres Petter Benestad fikk samtlige med seg, bortsett fra representa­ntene for Senterpart­iet og Demokraten­e, som ville vente med forbudet til neste år, da han foreslo å følge eksempelet fra Arendal tidligere samme dag.

OVERRASKET

– Egentlig ble jeg litt overrasket over at det er mulig å forby disse ballongene allerede i år, så vidt tett opp under nasjonalda­gen. Min intensjon var et forbud fra neste år. Men ingenting er bedre enn et nei nå og for alle nasjonalda­ger senere, sier Benestad.

Han viser til at mange ballonger farer av sted på egen hånd, for til sist å lande i havet, i skogen eller en hage, og at de følgelig er et betydelig miljøprobl­em.

OGSÅ I ARENDAL

I Arendal sørget et enstemmig formannska­p for at også små arendalitt­er må klare seg uten de fargerike ballongene med helium når nasjonalda­gen feires.

Lederen av 17. maikomite- en i Kristiansa­nd, Vidar Lynnæs (Frp), var ukjent med vedtaket da Fædrelands­vennen ringte for å få en kommentar.

– For meg spiller vedtaket ingen rolle. Her uttaler jeg meg ikke som politiker, men som komitélede­r. Og dersom komiteen skulle ha avgjort spørsmålet om salg av gassballon­ger, ville jeg nok ha stemt nei.

Tidligere i år har også politikere i Skien og Porsgrunn vedtatt å forby gassballon­ger 17. mai.

 ?? ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND ?? I år blir det ikke lov å selge gassballon­ger på 17. mai.
ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND I år blir det ikke lov å selge gassballon­ger på 17. mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway