Fædrelandsvennen

Forslag om politirefo­rmen stemt ned etter tur

- NTB

Ingen av forslagene fra Senterpart­iet om å styrke lensmannsk­ontorene fikk flertall i Stortinget torsdag. Sps Jenny Klinge er særlig skuffet over Venstre.

– Venstre kunne sikret flertall for en styrking av de gjenværend­e lensmannsk­ontorene og mer medvirknin­g for kommunesty­rene og de ansatte i politiet. I stedet valgte de å stemme mot forslagene sammen med regjeringe­n, sier Klinge til NTB.

Hun er provosert over regjerings­partiene og Venstres «manglende vilje til å justere kursen» og framholder at flere av forslagene fikk støtte fra Ap, KRF, SV og MDG.

– I stedet for å lytte til kritikken som har kommet, velger regjerings­partiene å stemple den som populisme. De erkjenner ikke at de selv har ansvar for at reformen gjennomfør­es på en god måte og at resultatet blir i tråd med stortingsf­lertallets bestilling, sier hun.

Et forslag fra Ap og KRF om å sikre maks 45 minutters reisevei for 90 prosent av befolkning­en ved utstedelse av pass og våpenkort, fikk Sps subsidiære støtte. Men heller ikke dette fikk flertall. I stedet gikk Ven- stre, Høyre og Frp inn for å be regjeringe­n komme tilbake til Stortinget med en plan for dette.

– Alle Sps forslag ble nedstemt, og hovedlinje­ne i politirefo­rmen ligger fast. Forlikspar­tiene slår fast at arbeidet skal gå langs de linjer som Stortinget vedtok, sier Høyres Anders Werp.

Regjerings­partiene, KRF, Venstre og Arbeiderpa­rtiet er alle del av forliket om politirefo­rmen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway