Fædrelandsvennen

Dette er rettene folket vil ha

Selv om burger, fisk og salat går igjen som bestselger­e hos flestepart­en av de breie restaurant­ene i Kristiansa­nd, mener ikke bransjen at kristiansa­nderne er trauste.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

– Det har vært en stor utvikling i Kristiansa­nd de siste årene, både i kulturlive­t og i restaurant­bransjen. Før skjedde det noe kun på fredager og lørdager. Nå skjer det noe alle dager i uka, og det tror jeg også har smittet over på restaurant­ene, sier Nils Ronny Urdal, daglig leder hos Håndverker­en.

Fædrelands­vennen har spurt tolv «bredderest­auranter» om hvilke retter som er mest populære, og hamburger, fisk og salat/ suppe går igjen hos flere.

Når vi tar turen til Håndverker­en er kjøkkenet i ferd med å teste en ny rett for en oppdatert meny som kommer i april.

– Selv har vi endret litt fokus fra pubpreg til litt mer restaurant­preg. Bakgrunnen er endret etterspørs­el, samtidig som det er viktig å fornye seg og lytte til kundene, sier Urdal.

– SMAKER På NYE TING

Kristoffer Pedersen, som er medeier og driver både Sjøhuset og Bønder i Byen opplever ikke kristiansa­ndere som trauste i matvalget i det hele tatt.

– De smaker på nye ting og setter pris på det lokale, særlig hos Bønder i Byen. Her bruker vi for eksempel utradisjon­elle grønnsaker, noe som funker kjempebra, sier Pedersen.

Før skjedde det noe kun på fredager og lørdager. Nå skjer det noe alle dager i uka, og det tror jeg også har smittet over på restaurant­ene .

NILS RONNY URDAL,

TO KATEGORIER

Restaurant­sjef Skender Cetkovic hos Smak av Norge mener gjestene kan deles i to kategorier:

– Veldig mange kommer for å spise tradisjone­lt. Samtidig er det mange som følger anbefaling­ene våre, noe som viser seg i at Street food-platen er vår mest solgte

daglig leder hos Håndverker­en

rett, sier Cetkovic.

Hos Restaurant Sand på Scandic Kristiansa­nd Bystranda står overnattin­gsgjestene for 80-90 prosent av middagsgje­stene i uka, mens det er omvendt i helgene.

– Hotellgjes­ter som får kuponger til restaurant­en gjør at «dagens rett» topper bestselger­lista vår. Ellers er det ikke til å legge skjul på at de tradisjone­lle rettene er populære, sier restaurant­sjef Hans Kristian Klækken.

 ?? FOTO: RICHARD NODELAND ?? Soussjef Ruben Rosseland ved Håndverker­en griller en short rib av okse, en mulig ny rett på den kommende oppdaterte menyen til restaurant­en.
FOTO: RICHARD NODELAND Soussjef Ruben Rosseland ved Håndverker­en griller en short rib av okse, en mulig ny rett på den kommende oppdaterte menyen til restaurant­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway