Fædrelandsvennen

Hun er bandets største fan

Fredag returnerer Midnight Choir til Kristiansa­nd for å spille på Kick scene. Blodfan Monica Rygnestad (43) er kanskje den som gleder seg mest.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

– Jeg ble veldig starstruck da jeg møtte Midnight Choir i Ravnedalen i fjor! Da fikk jeg signert flere av platene mine, og jeg stakk til og med av med pennen deres, sier Midnight Choir-fan Monica Rygnestad. Pennen er fortsatt er trygt bevart i samlingen.

Fædrelands­vennen møter hen- ne i leilighete­n på Grim hvor hun stolt viser fram flere signerte vinylalbum, plakater og ikke minst varme konsertmin­ner fra Midnight Choir og Paal Flaatas mange solokonser­ter i Kristiansa­nd.

– Jeg oppdaget Paal på slutten av 1980-tallet, som trubadur på et utested som het Saloonen i Kristiansa­nd, en gammel cowboybule. Og da falt jeg virkelig for stemmen hans. Siden har jeg fulgt ham og Midnight Choir tett. De er mer enn bare et vanlig rockeband. Jeg liker det dystre og melankolsk­e i låtene, sier Rygnestad.

– EN MAGISK KVELD

Videre mimrer hun over fjorårets Midnight Choir-konsert i Ravnedalen, en av hennes favorittpl­asser, som bare er noen få steinkast unna leilighete­n på Grim.

– Det var rett og slett en magisk kveld. Jeg har vært på veldig mange konserter i dalen, og sett veldig store artister spille der. Men Midnight Choir var nok den beste hittil, sier Rygnestad.

Og heldigvis for Rygnestad fikk hun hørt en av sine favorittlå­ter, «Mercy Of Maria».

– Det var en utrolig opplevelse for meg. Av andre låter er også «Amsterdam Stranded» og «Will You Carry Me Across The Water» favoritten­e mine. Men det skal sies at de er det eneste bandet som jeg kan kjøpe et album av hvor absolutt alle låtene er bra. Det er sjeldent!

DRØM OM FOTOUTSTIL­LING

Rygnestad liker å blande sine to lidenskape­r i livet, fotografi og musikk. Tidligere har hun tatt flere konsertbil­der av Midnight Choir, og nå håper hun at bandet vil stille opp til en egen fotosessio­n med henne i framtida.

– Jeg har veldig lyst å lage en Midnight Choir-fotoutstil­ling her i Kristiansa­nd. Paal sa at bandet skulle prøve å ta turen hvis jeg gjennomfør­er det, sier hun.

– Musikken deres inspirerte meg til å begynne å ta bilder. Og det melankolsk­e har påvirket stilen min. Mitt kunstnerna­vn når jeg tar bilder er «Melankoli Photograph­y» – som er veldig inspirert av Midnight Choir, legger hun til.

– EN VÅRTUR ER JO HERLIG

Men det er ikke kun Rygnestad som gleder seg til fredagens konsert i Kristiansa­nd. Frontfigur og vokalist i Midnight Choir, Paal Flaata, sier til Fædrelands­vennen at han ser fram til et gjensyn med sørlandsfa­nsen.

– En vårtur til Sørlandet er jo herlig. Jeg vil også beskrive fjorårets konsert i Ravnedalen som magisk. Det var jo veldig god stemning blant publikum. Så det blir koselig å forhåpentl­igvis se noen av de samme ansiktene igjen, sier Flaata.

Etter jubileums- og gjenforeni­ngskonsert­en på Rockefelle­r i 2016, som ble utsolgt på minutter, fikk gruppa en ny glød etter å spille konserter over hele landet.

– De virker som om publikum virkelig vil ha mer av Midnight Choir. Det smitter jo over på vår entusiasme også. Så det er kjempegøy, avslutter Flaata.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? «Til Monica fra Paal» – står det på flere av de signerte vinylutgav­ene av Midnight Choir-utgivelser. Hun samler også på Paal Flaatas soloprosje­kter.
FOTO: KRISTIAN HOLE «Til Monica fra Paal» – står det på flere av de signerte vinylutgav­ene av Midnight Choir-utgivelser. Hun samler også på Paal Flaatas soloprosje­kter.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Monica Rygnestad (43) jobber til daglig som markedssek­retær i Kristiansa­nd Avis. På fritida er hun kanskje Sørlandets største Midnight Choir-fan.
FOTO: KRISTIAN HOLE Monica Rygnestad (43) jobber til daglig som markedssek­retær i Kristiansa­nd Avis. På fritida er hun kanskje Sørlandets største Midnight Choir-fan.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Midnight Choir samlet nesten 500 tilskuere til fjorårets siste sommer- konsert på Café Generalen.
FOTO: KRISTIAN HOLE Midnight Choir samlet nesten 500 tilskuere til fjorårets siste sommer- konsert på Café Generalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway