Fædrelandsvennen

Rar, rarere, helt absurd

- CATHRINE SORDAL

SVART KOMEDIE «Mysteriet i Slack Bay»

Frankrike/tyskland 2016 12 år

«Mysteriet i Slack Bay» er til nå den rareste og mest absurde filmen jeg har sett, men det betyr ikke at den var dårlig. Ingen i filmen er tilnærmet normale. Fra den rike familien, Van Peteghem, som bor i sin villa med utsikt over hele det idylliske feriestede­t Slack Bay, og driver med både incest og innavl, til den lokale familien, Brufort, som sanker østers, hjelper rike turister å komme tørrskodd over sundet, for så drepe enkelte av dem og spise dem til middag.

Politiette­rforskerne Machin og Malfoy, som prøver å finne ut hva som har skjedd med de savnede turistene, er også et kapittel for seg. Machin er svært overvektig, og i tillegg knirker kroppen hans i protest mens han velter seg rundt på stranden på jakt etter spor.

Regissør og manusforfa­tter Bruno Dumont, var fram til 2014 kjent for bekmørke dramafilme­r og et stort navn i kunstfilmv­erdenen, men etter det mange mener er et komediemes­terverk «P’tit Quinquin», har han begynt å blande det mørke med det komiske med et aldri så lite kunstneris­k filter på det hele. Det er som å se abstrakt kunst bli til, penselstrø­k etter penselstrø­k. Noen ganger er det uendelig vakkert og andre ganger helt uforståeli­g, men det er aldri kjedelig, og du har garantert ikke sett det før.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway