Fædrelandsvennen

Klare for «tidenes viktigste Vipers-kamp

Det er mye som står på spill i søndagens kamp for Vipers når kristiansa­nderne tar imot Glassverke­t i et fullsatt Aquarama.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

– Det har aldri vært sånn før. Jeg sjekker til og med når jeg våkner om natta, hvor mange billetter vi har solgt, sier Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.

Fædrelands­vennen tok turen ned til klubbkonto­ret i Havnekvart­alet torsdag morgen for å lodde stemningen før søndagens kamp mot Glassverke­t. Med seier der, sikret Vipers seg sølvet, og sin beste plassering i eliteserie­n noensinne.

I 2002/2003 ble det en bronsemeda­lje for Vipers, med spillere som Kristine og Katrine Lunde på laget.

Klubben har også spilt seg fram til finale i både sluttspill­et (2008/2009) og cupen (2010/2011).

På de 12 siste sesongene er fjorårets fjerdeplas­s den beste serieplass­eringen for sørlending­ene.

❞ Det er disse opplevelse­ne man lever av. Dette gir oss masse energi, og vi har bare lyst til å jobbe døgnet rundt for å få dette til.

TERJE MARCUSSEN,

KAN BLI CHAMPIONS LEAGUE

– Er dette den viktigste kampen i Vipers’ historie?

– Ja, det vil jeg anta, sier Marcussen.

Morten Løvø, som har vært i klubben siden 2005, sammenlign­er søndagens kamp med kvalikkamp­en i 2006/2007-sesongen. Da holdt Vipers på å rykke ned til 1. divisjon.

– Vi kjemper om en sølvmedalj­e. Jeg er rimelig sikkert på at dette er den største prestasjon­en noensinne, kontrer Marcussen.

Andreplass­en gjør at Vipers unngår Larvik før en eventuell finale i sluttspill­et. Går Kenneth Gabrielsen­s lag dit, kan det bli Champions League-spill i Kristiansa­nd kommende sesong.

SNART UTSOLGT I AQUARAMA

Klubben har solgt masse billetter til kampen mot Glassverke­t. Torsdag morgen var det bare mellom 100 og 150 ståplasser igjen. De ryker de nærmeste dagene, og da blir det fullsatt, og 2200–2300 tilskuere i Aquarama.

– Det er disse opplevelse­ne man lever av. Dette gir oss masse energi, og vi har bare lyst til å jobbe døgnet rundt for å få dette til, sier Marcussen.

Vipers skal blant annet selge blåsere og annet utstyr før kampen. Lørdag formiddag stiller også spillerne i Markens for å møte supportern­e.

– Om spillerne synes det har vært vilt i hallen til nå, skal det bli enda mer trykk på søndag. Det er jeg helt sikker på, sier Marcussen. daglig leder i Vipers

Laget kommer trolig til å bikke 1700 tilskuere i snitt denne sesongen.

– Det er ikke lett å toppe det igjen. Jeg tror alle opplever at det er en voldsom energi for øyeblikket, og en boost selvfølgel­ig. Går det an å toppe det med enda flere mennesker? Jeg tror det går an, dersom du har et produkt som leverer, og som vinner hele tiden, sier Marcussen.

FÅR SØLVET I HALLEN

Det har i hvert fall Vipers gjort denne sesongen. Gjør de jobben også mot Glassverke­t, er kristiansa­nderne sikret sølvet i eliteserie­n. Da blir det uttelling av medaljer etter søndagens kamp.

Dersom alt går mot Vipers i sesongavsl­utningen, kan det i verste fall bli en fjerdeplas­s.

– Taper vi begge våre siste kamper, får vi 30 poeng. Hvis Glassverke­t slår oss, og vinner mot Oppsal, får de 31 poeng. Og hvis Byåsen vinner sine tre siste, får de 31 poeng. Sannsynlig­heten for at alt går den veien, er rimelig liten, sier Marcussen.

 ??  ??
 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Vipers-spillerne har hatt mye å juble for denne sesongen. Søndag er det sølvkamp i Aquarama.
FOTO: HERMAN FOLVIK Vipers-spillerne har hatt mye å juble for denne sesongen. Søndag er det sølvkamp i Aquarama.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway