Fædrelandsvennen

Flau Forfang ble disket: – Det virker uproft

- NTB

Johann André Forfang sier han skjemmes etter dressdiskv­alifikasjo­nen i Planica. Tsk-hopperen skylder på sømmen.

Johann André Forfang var lengst i kvalifiser­ingen, men Tromsø-hopperen ble diskvalifi­sert på grunn av ureglement­ær dress.

– Den var rett og slett for stor. Vi måler nøye over den og føler vi har kontroll, man går ikke inn for å jukse. Jeg gikk opp i troen om at dressen var i orden, sier Forfang.

Tromsø-gutten fløy ned til 241,5 meter og 223 poeng. Det kunne ingen av dem som måtte kvalifiser­e seg til fredagens renn matche. Men kort tid et- ter ble Tsk-hopperen diskvalifi­sert. Robert Johansson vant i stedet kvalifiser­ingen.

– Det er enkelte punkter på kroppen som har innsving, men dersom du syr med for rett søm kan du få luftlomme. Jeg blir rett og slett flau. Det virker uprofesjon­elt. Det skal ikke skje, sier Forfang til NTB.

– Det er utrolig kjedelig når det skjer. Det er på tampen av sesongen, og jeg har ikke råd til å miste disse rennene. Jeg har hoppet altfor lite i vinter, sukker Tromsø-hopperen.

Han vedgår at de norske hopperne ligger helt på grensen.

– Jeg var over limit nå, men vi må legge oss på limit. Kan du ha dressen tre centimeter større, har du den tre centimeter større, sier Forfang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway