Fædrelandsvennen

Halvorsen sykler med Vm-trøyen for første gang

Kristoffer Halvorsen (20) sykler GentWevelg­em på søndag. Det blir første gang han trer på seg regnbuetrø­yen.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

– Det å sykle med verdensmes­tertrøyen er noe av det kuleste man kan gjøre som U23-syklist, så det blir veldig spesielt, sier Halvorsen.

I fjorårets utgave av det belgiske endagersri­ttet havnet Team Joker Icopal-rytteren på 9. plass, mens lagkamerat Anders Skaarseth ble nr to. Denne gangen satser Halvorsen på seier.

– Jeg var fornøyd med plassering­en min i fjor, men denne gangen ønsker jeg å vinne. Det er målet. Så blir det jo ekstra gøy å sykle med Vm-trøyen, sier han og smiler.

Redaktør i Procykling.no, Jarle Fredagsvik, mener Halvorsen vil være den største favoritten under Gent-wevelgem.

– EN KLAR FAVORITT

– Han sykler for verdens beste U23-landslag, og vil derfor få utrolig god hjelp av sine lagkamerat­er. Og med tanke på hans gode resultater, samt at han sykler i Vm-trøyen, vil han være en klar favoritt, sier han.

Sportssjef­en til Halvorsen i Team Joker Icopal, Gino van Oudenhove, er spent på hvordan landslaget kommer til å legge opp taktikken til rittet.

– Vi vet at Kristoffer er mer enn god nok til å vinne på søndag. Han kommer til å få all oppmerksom­heten i feltet, spesielt fordi han sykler med Vm-trøyen for første gang. Derfor er jeg spent på hvordan de vil velger å gjøre det taktisk. Alle øyne er rettet mot Kristoffer, men ikke glem at Skaarseth kom på andreplass i fjor. Hvis de hadde kjørt for han, hadde de garantert lurt samtlige i feltet, forklarer han.

Forrige fredag tok Halvorsen årets første seier under ettdagersr­ittet Handzame Classics i Belgia. Det smakte ekstra godt for Kristiansa­nderen.

– Jeg veltet i rittet før Handzame Classics, og vi var veldig uheldige. Derfor føltes denne seieren som en ekstra revansje. Jeg fikk også veldig mye hjelp fra lagkamerat­ene mine, som hjalp meg opp til en god posisjon, forteller han.

20-åringen sier at denne seieren henger utrolig høyt.

– Det er det største løpet jeg noensinne har vunnet, hvis vi ser bort i fra VM. Så jeg var veldig fornøyd.

– FREMTIDIG VERDENSSTJ­ERNE

Halvorsens suksess har ikke gått umerket, og han får skryt fra flere hold. Fredagsvik tror han kan nå langt i sykkelverd­enen.

– Han ligner veldig på en fremtidig verensstje­rne. Han har en fantastisk akselerasj­on, er kjøresterk og holder et høyt tempo. I tillegg har han en spesiell evne til å posisjoner­e seg på oppløpet. Dette er en dødelig kompinasjo­n, sier Procykling-redaktøren.

Han tror at Halvorsen kan ta opp kampen med Katushas Alexander Kristoff om tronen som norsk spurtkonge.

– Jeg tror Kristoff skjønner at det kan bli hard konkurrans­e om spurttrone­n. Halvorsen kommer til å vinne mange løp fremover, inkludert de Kristoff vil delta på, mener Fredagsvik.

VIL BLI PROFF ETTER SESONGEN

Thor Hushovd er også en tilhenger. Da Fædrelands­vennen snakket med den norske sykkellege­nden forrige uke, beskrev han Halvorsen som et «veldig sjeldnt sykkeltale­nt, med stort potensial».

– Det er selvfølgel­ig gøy å høre. Han har alltid vært mitt store forbilde, både som syklist og generelt, sier Halvorsen.

Det er stor interesse rundt Halvorsen, og sportsdire­ktør van Oudenhove tror ikke han blir lenge i Team Joker hvis han fortsetter utviklinge­n sin.

– Han er et stort talent med potensial til å vinne etapper i de aller største rittene, som Tour de France. Han har allerede fått flere tibud fra andre lag, men bestemte seg for å kjøre for oss ut året. Etter det tror jeg han bytter til et profflag, sier belgieren.

Halvorsen tenker det samme, og sier at det ikke er lenge til før han må ta et valg.

– Jeg satser på å bli proff neste år. Det store målet for sesongen er VM i Bergen i september, så få vi se hva som skjer etter det. Jeg har allerede snakket med noen lag, og det vil bli flere samtaler med lag etter hvert, for det er ikke lenge før jeg må ta et valg, forteller han.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kristoffer Halvorsen jubler for seirer under VM i Qatar i gjor høst.
FOTO: NTB SCANPIX Kristoffer Halvorsen jubler for seirer under VM i Qatar i gjor høst.
 ?? FOTO: HENRIK GILL ?? Kristoffer Halvorsen (20) gleder seg til å sykle med regnbuetrø­yen i Gent-wevelgem på søndag.
FOTO: HENRIK GILL Kristoffer Halvorsen (20) gleder seg til å sykle med regnbuetrø­yen i Gent-wevelgem på søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway