Fædrelandsvennen

Ønsker nytt politihus

- LENA RUSTAN FIDJESTAD

Agder politidist­rikt ser etter aktuelle tomter og prosjektby­gg mellom Gartnerløk­ka og Bjørndalss­letta, som kan romme nytt politihus i Kristiansa­nd.

Ønsket er et sentralt bygg, med nærhet til E 18 og E 39 grunnet atkomstmul­igheter for utrykning.

– Vi ønsker å ligge plassert slik at vi får en god og effektiv utryknings­vei i forhold til responstid. Primært et sted mellom Gartnerløk­ka og Bjørndalss­letta, forklarer Sundvoll.

Dagens leieavtale med Statsbygg utgår 31.12.2022. Agder politidist­rikt leier i dag et areal på 12.166 kvadratmet­er, og mangler areal for sine 345 ansatte som jobber på politihuse­t i Kristiansa­nd.

– Det er startet en prosess for å se etter politihus i Kristiansa­nd i framtida. Vi har sendt oppdrag til Statsbygg, og spurt om de kan ivareta våre nye behov i nåværende bygg, sier visepoliti­mester og prosjektle­der for PNP Agder, Arne Sundvoll, til Fædrelands­vennen.

Ifølge Sundvoll tilfredsst­iller ikke Politihuse­t i Kristiansa­nd politidist­riktets framtidige krav og behov.

– 110-sentralen skal samlokalis­eres med operasjons­sentra- len. Det er det ikke plass til på nåværende tidspunkt. De siste årene har vi fått økt bemanning. Dermed vil det bli trangt om plassen slik bygget er nå, forteller han.

Dagens sentralarr­est innfrir ikke fullt ut framtidas krav til politiarre­st. Politiet vil også ha publikumse­kspedisjon for pass, som mottar 60.000 kundehenve­ndelser i året, ned på bakkenivå. I dag er den avdelingen plassert i 5. etasje.

Politidist­riktets behovsanal­yse og foreløpige romprogram tilsier at behovet i 2022 vil være rom for 450 ansatte, og areal på 15.700 kvadratmet­er.

Planen er å romme alle avdelinger i ett bygg, men politiet er åpne for å dele noe av virksomhet­en sin.

– I første rekke ber vi om Statsbygg sin vurdering av å løse behovet, eventuelt med tilpasning­er og påbygg, eller alternativ­e løsninger innen 25. mai. I tillegg annonserer vi etter andre private eiendomsak­tører som kan være interesser­te, sier Sundvoll.

Prosjektet vil følge politiets prosess for innleiepro­sjekter, og politidist­riktet vil i samarbeid med Politiets fellestjen­ester (PFT) etter utført markedsund­ersøkelse utarbeide søknad for valg av anskaffels­esprosess.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Politihuse­t i Kristiansa­nd tilfredsst­iller ikke politidist­riktets framtidige krav og behov.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Politihuse­t i Kristiansa­nd tilfredsst­iller ikke politidist­riktets framtidige krav og behov.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway