Fædrelandsvennen

Velger å rive hjørnebygg­et

I siste liten har Sørlandet Boligbygge­lag bestemt seg for å rive og reise nytt hjørnebygg med to ekstra etasjer.

-

– Vi hadde tenkt å renovere og bygge på, men prislappen for dette var mer enn én million høyere enn for å rive og bygge nytt, forklarer administre­rende direktør Ole Fritjof Godtfredse­n i Sørlandet Boligbygge­lag.

Siden 1995 har boligbygge­laget holdt til i Rådhusgata 14, på hjørnet ved Kirkegata og Nedre Torv.

Kvartal 32, som nå har fått navnet Torvkvarta­let, bygges i disse dager om for 450 millioner kroner i regi av Christians­holm Eiendom.

RESTAURANT På GATEPLAN

De 23 ansatte flytter midlertidi­g over til Skippergat­a 13–17 fra neste helg, deretter starter rivingen i midten av mai.

– Dette tror vi er veldig klokt fordi totalrenov­ering og påbygg er så kostbart. Og når de først setter i gang, blir det akkurat innenfor fristen så dette kommer på plass nokså parallelt med resten av kvartalet, sier eiendomsut­vikler Gisle Bø i Christians­holm Eiendom.

Førsteetas­jen blir kombinert restaurant og frokostsal for nye Hotel Wergeland, med inngang på hjørnet. Planleggin­g av dette driftskons­eptet starter nå.

Sørlandet Boligbygge­lag eier sitt eget hus. De kjøpte det tidligere bankbygget av Sparebanke­n Pluss i 2003. Bygningen er ikke vernet og regulering­splanen tillater to nye etasjer – totalt fire.

❞ Ansatte synes det er en god plass å være, og vi tror det blir tjenlige lokaler; lyst, trivelig og moderne.

OLE FRITJOF GODTFREDSE­N,

– STRATEGISK RIKTIG

De ansatte skal sitte i andre og tredje etasje, mens fjerdeetas­jen leies ut.

Investerin­gen blir på 15–16 millioner kroner. Nybygget gir atskillig bedre utnyttelse av de 250 kva- administre­rende direktør i Sørlandet Boligbygge­lag dratmetern­e i grunnflate.

Det var på tale å selge eiendommen til Christians­holm, men et par økter på kalkulator­en avgjorde saken.

– Med dagens rente- og husleieniv­å ville det ikke være lønnsomt å selge. Vurderinge­n vår ble at det er mer strategisk og økonomisk riktig at vi eier eget hus, bygger på to etasjer og får utnyttet bygget mer effektivt, sier direktør Godtfredse­n til Fædrelands­vennen.

Butikkene med Zara i spissen blir ferdig til julehandel­en i år. Kontorene, inkludert hovedbasen til Nordea og nytt mediehus for Fædrelands­vennen, ferdigstil­les på nyåret, mens hotellåpni­ng blir i mai neste år.

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Direktør Ole Fritjof Godtfredse­n i Sørlandet Boligbygge­lag foran Rådhusgata 14, som rives før sommeren. Til høyre kommer Fædrelands­vennens mediehus i fire etasjer med glassfasad­e.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Direktør Ole Fritjof Godtfredse­n i Sørlandet Boligbygge­lag foran Rådhusgata 14, som rives før sommeren. Til høyre kommer Fædrelands­vennens mediehus i fire etasjer med glassfasad­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway