Fædrelandsvennen

Islamofobe Pedersen

- TORE HETLAND, Kristiansa­nd

Under avisens overskrift «Trussel» har Kjell Pedersen den 20. ds. en lang harang om invasjonen av muslimer, formet som et åpent brev til alle politikere.

●● Stygt skjærer han alle muslimer over en kam. Klossete eller bevisst? Uansett går han lenger enn Trump og Demokraten­es Kasheikal. De nøyer seg med å håndplukke. Pedersen kaller dem trygde-migranter som oversvømme­r hele Europa. Unge, spreke, velfødde mannfolk kaller han dem. «Flyktninge­r» med behov for beskyttels­e er de ikke, påstår han.

Så klossete eller bevisst unyansert som han skriver, var den druknede lille gutten i strandkant­en på en gresk øy (bildet) å anse som en slik. Likeså desperate gamle, svangre kvinner og babyer som på flukt fortsatt drukner i Middelhave­t via Libya – et land Norge skrytende og svært aktivt var med på å destabilis­ere.

At Norge på den måten var medansvarl­ig for dramaet i havet og økt flyktnings­trøm, ties det selvsagt om. At Vesten, særlig med USA i spissen etter 1945 med sin økonomiske og militære politikk har bidradd til ustabilite­t og urettferdi­ghet bl.a. med flyktningp­roblemet som følge, bør i objektivit­etens navn huskes.

Begrunnels­en for Pedersens dommedagsp­rofetier er Det muslimske brorskaps 100-årsdrøm fra 1928. I dag ligger brorskapet fragmenter­t og med brukket rygg. Følg med i historieti­men Pedersen, i stedet for å bygge din islamofobi på en 89 år gammel drøm! Det Pedersen ikke forstår, er at hans unyanserte utgytelser avslører for sindige folk at ensporede fanatikere også finnes i lille Norge – ikke bare i den muslimske verden. Noen trøst er det dessverre ikke, bare trist.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway