Fædrelandsvennen

Inge O. Nesset til minne

- EGIL LIE,

●● Nå har den siste tømmersjef­en på Hunsfos fabrikker, Inge O. Nesset, gått bort.

Det var ikke bare å dra ut og bestille et visst antall kubikkmete­r når man skulle være tømmersjef på Hunsfos, man måtte også vite hvor i fabrikken tømmeret skulle brukes. Skulle det gå til tremasse, var det kun gran som var aktuelt. I cellulosef­abrikken kunne man etter hvert bruke både gran og furu. Men skulle det lages kontorpapi­r, var det aktuelt med kortfiber-treslag som for eksempel bjørk. Lot ikke bjørk seg skaffe, måtte tømmersjef­en henvende seg sørover i verden. Dette gjorde at tømmersjef Inge O. Nesset til og med måtte kjøpe equalyptus fra Portugal.

Vanlig tømmerforb­ruk på Hunsfos var ca. 200.000 kubikkmete­r i året, men kom på 1980-tallet opp mot 350.000 kubikkmete­r. Det var i denne perioden at Inge var toppsjef i tømmeravde­lingen.

Personlig har jeg kjent tre tømmersjef­er på Hunsfos. Av disse tre var nok Inge den mest typiske «skogens mann». Lun, stilte ikke i første rekke, snakket skogens språk.

Inge overtok toppstilli­ngen i tømmeravde­lingen tidlig på 1980-tallet og sørget for at fabrikken fikk nok virke fram til at cellulosef­abrikk og tresliperi ble nedlagt.

Selv hadde jeg gleden av å kjenne Inge også fra en annen side. Rådyrjakt på Raen og harejakt på Gåseflå. Da Inge var 80 år, blei det lagd en video med innslag fra harejakt. Etter feiringen ringte Inge til meg og jeg ga uttrykk for at vi hadde hatt en fin hobby sammen. «Det er ingen hobby, men en lidenskap» sa Inge, og som vanlig hadde han rett.

Jeg lyser fred over en fin person som har etterlatt seg mange merker i Hunsfos fabrikkers historie. Men også over en god jaktkamera­t hvor losen og bålet – og ikke utbyttet – var det viktigste. tidl. teknisk direktør, Hunsfos Dagens oppgave: VANNRETT

1. Linje

4. Avskyelig

6. Forkynne

7. Konj.

8. Lever

9. Ymte

10. Besitte

12. Også LODDRETT

1. Jevne med jorden

2. Fe

3. Knaing

4. Senke

5. Fille

11. Strev Løsning forrige: VANNRETT

1. Tauet

4. Ett

6. Si

7. Er

8. Kr

9. Er

10. Enn

12. Einar LODDRETT

1. Teskje

2. Ut

3. Tørrer

4. Eire

5. Teen

11. NN

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway