Fædrelandsvennen

Beste Start-vinter siden No

Start står med fem seiere og en uavgjort kamp før generalprø­ven mot Odd lørdag.

-

Sist Start gikk en vinter uten tap var i 2004 med Tom Nordlie som trener. Det året endte det med opprykk fra 1. divisjon. Ingen Start-supportere glemmer hva som skjedde året etter. Om Start kopierer den gode treningska­mpstatisti­kken fra 2004 hele veien ut, avgjøres da Odd venter borte klokka 16 lørdag, i en kamp Fæ- drelandsve­nnen sender direkte.

– Det har vært en veldig bra oppkjøring. Vi er utrolig fornøyd med det og det gir selvtillit, men vi har gjort det bra på vinteren tidligere, så vi må holde det gående i starten og få en god åpning, sier Rolf Daniel Vikstøl.

Litt med motstand å gjøre

Jesper Mathisen nevner stadig at han aldri har sett et toppet Startlag tape i Sørlandsha­llen, for å il- lustrere at sørlending­ene pleier å gjøre gode oppkjøring­er.

– Men i år har det vært ekstra bra. Det handler nå om å ta det med inn i sesongstar­ten når det virkelig gjelder. Jeg føler vi som lag har hatt en bra vinter, understrek­er Børufsen.

Han drømmer om at årets vinter kan være starten på en like stor opptur som det «preseason» var i 2004.

– Vi får håpe vi kan gjøre det samme nå. Det avhenger jo litt av hvilke lag man spiller mot. Andre år har vi kanskje møtt litt tøffere lag, men alt i alt er det ikke tvil om at det har vært bra. Det er vik-

❞ Det handler nå om å ta det med inn i sesongstar­ten når det virkelig gjelder. Jeg føler vi som lag har hatt en bra vinter.

ESPEN BØRUFSEN,

Start-spiller tig for oss å vinne kamper uansett og det gjør noe med lagets selvtillit, sier venstrekan­ten.

Start har slått Jerv, Sandnes Ulf, Levanger, Mjøndalen og Vindbjart til nå i vinter, mens det ble uavgjort mot eliteserie­laget Viking.

Viktig å Vinne etter tøffe år

For Start som ikke vant på 39 kamper i serien fra 4. juli 2015 til 25. september 2016 betyr det litt ekstra å få smake på noen oppturer.

– Vi har hatt noen tøffe år. Derfor er det viktig at vi nå har begynt å vinne mye kamper. Om det

 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Start og trener Steinar Pedersen kan gi tommel opp til seg selv så langt i vinter. Øverst til venstre feirer laget målet til Daniel Aase mot Sandnes Ulf hvor Start vant 5-1. Nederst til venstre jubler Start i 4-0-seieren mot Mjøndalen, mens nederst til...
FOTO: HERMAN FOLVIK Start og trener Steinar Pedersen kan gi tommel opp til seg selv så langt i vinter. Øverst til venstre feirer laget målet til Daniel Aase mot Sandnes Ulf hvor Start vant 5-1. Nederst til venstre jubler Start i 4-0-seieren mot Mjøndalen, mens nederst til...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway