Fædrelandsvennen

Mistet mamma da hun var seks

Det betyr ekstra mye for Vipers-profilen Jeanett Kristianse­n at pappa Henning sitter på tribunen under sølvkampen mot Glassverke­t søndag.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

Siden Jeanett Kristensen mistet sin mor for 18 år siden har pappa Henning vært klippen i livet til Vipers profilen.

– Klippen min. Det er det vi sier om ham. Nå ble jeg skikkelig rørt, forklarer Jeanett Kristianse­n.

Tårene kommer fort når 24-åringen snakker om pappa Henning. Han ble plutselig alenepappa da ekskona Ann Iren tapte kampen mot kreften for snart 18 år siden.

På dødsleiet lovet Henning at han skulle ta vare på Jeanett, og hennes to storesøstr­e Charlotte og Veronica, som begge har en fortid i Vipers.

– Jeg husker ikke så mye, for jeg var så liten. Det er tøft å miste noen, spesielt når det er din egen mor, sier Jeanett.

Hun var bare seks år gammel da mora døde, og de bodde da i Egersund. Pappa Henning tok de med til Mjøndalen, der deres nye liv kunne begynne.

– Han har vært sterk, og det kan ikke ha vært lett å holde styr på tre jenter, sier Jeanett, som gikk til sorgterapi på barneskole­n sammen med søsknene sine for å takle morens bortgang.

– Det har hjulpet veldig, sier hun.

– VELDIG STOLT AV HAM

Alt som skjedde, førte i hvert fall familien sammen. De utviklet et tett og spesielt bånd.

– Jeg snakker med pappa, Charlotte og Veronica hver dag, kanskje flere ganger om dagen, sier Jeanett.

Det var pappa Henning som introduser­te trioen til håndballen, og han tok trenerkurs for å følge opp døtrene sine så godt som mulig.

– Selv da han ikke trente oss i Glassverke­t, var han og så på hver eneste trening. Han har alltid vært en viktig støttespil­ler,.og er en veldig, veldig god far som betyr alt for oss. Jeg tror mamma hadde vært veldig stolt av ham, for det er vi i hvert fall, sier Jeanett.

Alle de tre jentene ble etter hvert toppspille­re. Veronica er en profil både på A-landslaget og danske Midtjyllan­d, mens Charlotte har trappet ned etter å ha blitt mamma.

– Vi prøvde ut veldig mye alle sammen, men det ble håndballen som var det store. Det har vi egentlig holdt på meg siden vi var 12–13 år. Først meg, så Veronica og Jeanett, sier storesøste­r Charlotte.

– Jeg hadde lyst å få de inn i en lagsport, og det har vært trygge og gode omgivelser i håndballen, sier pappa Henning.

HÅNDBALLPA­PPA

– Hvordan har det vært å oppdra jentene?

– Det har gått greit det. Jeg måtte bare gjøre det foreldre skal gjøre. Innimellom har det vært mye fram og tilbake, med mye kjøring, men det har også vært gøy, og en fin reise, sier Henning Kristianse­n, som har fulgt døtrene tett gjennom hele håndballka­rrieren.

– Da Charlotte og Veronica ble intervjuet da de gikk til Vipers, uttalte de at det rareste var at pappa ikke satt på tribunen. Det har blitt noen timer i hallen, men det har gitt meg mye tilbake, sier han.

– Han har vært over alt. Det var en periode folk lurte på om han sov i hallen, forklarer Charlotte.

Søndag er Henning og samboeren Christin på tribunen når Vipers spiller sølvkamp mot Glassverke­t.

–Det blir veldig spennende. Jeg hører rykter om at det skal komme over 2000 mennesker, sier han.

Vipers tapte den motsatte kampen mot Glassverke­t med ett mål. Nå vil Jeanett Kristianse­n og Co. ha revansje.

– Jeg gleder meg veldig, og det kommer til å bli kjempegøy, sier 24-åringen, som vil løpe ut i et utsolgt Aquarama søndag.

– Det har tatt helt av, og vi er veldig heldige. Det er ikke mange klubber som har det sånn, sier Jeanett.

 ??  ??
 ?? FOTO: HÅVARD KARLSEN ?? Jeanett Kristianse­ns to storesøstr­e, Charlotte (t.v.) og Veronica, har begge spilt for Vipers. De fikk besøk av pappa Henning.
FOTO: HÅVARD KARLSEN Jeanett Kristianse­ns to storesøstr­e, Charlotte (t.v.) og Veronica, har begge spilt for Vipers. De fikk besøk av pappa Henning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway