Fædrelandsvennen

Nordlyset strålte over Birkeland

Landskapsf­otografene Frank Otto Pedersen og Thomas Hegna var ute natt til i går. Dette er bildene de tok av nordlyset over Teinefosse­n på Birkeland.

- TEKST: JAN ODDVAR EIDE jan.oddvar.eide@fvn.no -

– Vi var der egentlig for å ta bilder av solnedgang­en, men ble klar over at det var meldt om høy nordlysakt­ivitet, forteller de to fotografen­e.

Og ble til mørket senket seg. – Det skuffet ikke!

– Aldri før har vi sett en grønn bue rett over hodet her på Sørlandet. Mulig mange andre har, men vi har ikke, forteller de med et smil.

Nordlyset har vist seg over store deler av Sør-norge. Også i Telemark fortelles det om spekta- kulære syn helt opp til Atrå og Gjøystdal i Tinn kommune.

Hans-dieter Fleger i Astro Telemark forteller til avisen Varden at det kan bli enda mer fargerikt på himmelhvel­vinga om skyene holder seg unna.

– Om ikke værgudene legger et for tykt skydekke over Telemark kan det bli et enda flottere lysshow enn mandag kveld, forteller han.

Nordlyset opptrer når solvinden er kraftigere enn normalt, med store elektriske utladninge­r som slynger elektriske ladede partikler mot jorden.

 ??  ??
 ?? FOTO: FRANK OTTO PEDERSEN ?? Slik så Nordlyset ut over Birkeland natt til tirsdag.
FOTO: FRANK OTTO PEDERSEN Slik så Nordlyset ut over Birkeland natt til tirsdag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway