Fædrelandsvennen

Tror på gull til Vipers

Håndballek­sperter tror Vipers kan gå helt til topps allerede kommende sesong, noe som er ett år foran planen til Terje Marcussen og co.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

Randi Gustad

– Neste år ser det ut som håndballtr­onen er overlevert til Vipers, sier Ole Gustav Gjekstad til Fædrelands­vennen.

Den tidligere Larvik-treneren er nå håndballek­spert for TVNorge. Han ser at sin tidligere arbeidsgiv­er – som i helga vant sitt 13. seriegull på rad – knapt har spillere igjen i stallen til neste sesong.

– Larvik må ha håndballsp­illere, og du vinner ikke serien med Tine Stange, Kristine Breistøl, og et par til. Nå er det duket for Vipers, sier Gjekstad.

Randi Gustad, som er håndballek­spert for TV 2, tror Vipers har tidenes mulighet i 2017/2018.

– Utfordrerp­osisjonen har aldri vært bedre. Larvik er ikke bare svekket nå, de er helt radert, sier hun.

For det er ikke hvem som helst som forsvinner­fra gullgrossi­sten. Disse blir ikke å se i klubben i 2017/2018-sesongen:

●● Gro Hammerseng-edin (legger opp), Anja Hammerseng­Edin (legger opp), Sandra Toft Galsgaard (Esbjerg), Alma Hasanic Grizovic (Storhamar), Vilde Johansen (Tertnes), Sanna Solberg (Esbjerg), Amanda Kurtovic (CSM Bucuresti) og Marit Malm Frafjord (CSM Bucuresti).

●● Thea Mørk og Karoline Beivang forhandler om ny kontrakt med Larvik, men partene er ennå ikke enige.

– FULLT MULIG å TA LARVIK

Mens Larvik mister profiler, forsterker Vipers laget. Klubben har allerede sikret seg flere profiler. I vinter har Katrine Lunde, landslagss­pillerne Malin Aune (Oppsal) og Emilie Hegh Arntzen blitt presentert. Søndag ble kantspille­r Pernille Wang Skaug klar for sørlending­ene.

– Akkurat som det ser ut nå, ser det ut som er det fullt mulig å ta Larvik neste sesong. Det som er bra med Vipers, er at de har tenkt langsiktig, og bygd stein på stein de siste sesongene, sier Gustad, som har avskrevet Larvik tidligere, og sett laget slå tilbake.

– Fallet til Larvik er blitt spådd for lenge siden, men det er mye

❞ Larvik må ha håndballsp­illere, og du vinner ikke serien med Tine Stange, Kristine Breistøl, og et par til. Nå er det duket for Vipers.

OLE GUSTAV GJEKSTAD, håndballek­spert håndballek­spert

vinnerkult­ur i veggene der, og laget må aldri avskrives. Men at det kommer til å bli mye tettere i toppen neste sesong, er jeg helt sikkert på, sier Gustad.

Ifølge Østlands-posten må Larvik nå finne «kontraktsl­øse spillere som skal erstatte klubbens verdenstje­rner».

– Jeg er spent på hva de blir stående med. Larvik mister mange av kulturbære­rne, og mye av grunnlaget for suksess, sier Gjekstad.

❞ Utfordrerp­osisjonen har aldri vært bedre. Larvik er ikke bare svekket nå, de er helt radert. RANDI GUSTAD,

SKAL HA INN SJU-ÅTTE NYE

Av spillere inn, har Larvik sikret seg Byåsen-talentet Maria Hjertner. Bakspiller­en blir beskrevet som en liten juvel av lagets trener Tor Odvar Moen.

– Vi har hatt henne i kikkerten siden hun var 15 år, sier Moen til Fædrelands­vennen.

Treneren er klar på at det blir store omveltning­er i klubben fra

og med neste sesong. Målet blir likevel å ta gull i eliteserie­n og hevde seg i Europa. Da må et slagkrafti­g nytt lag stables på beina.

– Litt av utfordring­en er at vi kom i gang litt seint, sier Moen, og legger til at klubben jakter etter nye spillere i både inn- og utland.

– Hvor mange skal dere ha inn? – En gjeng, sier Moen og ler. – Det blir vel sju-åtte til, fortsetter han.

– Gjekstad sier at det er duket for Vipers, slik situasjone­n ser ut nå. Hva tenker du om det?

– Det er naturlig, sett utenifra. Nå skal vi sette sammen et lag, så får vi se hvordan det blir. Jeg er ikke noen fan av fireårspla­ner. Vi skal prestere så godt vi kan fra første kast, og prøve å vinne hver kamp vi spiller, sier Moen.

– FÅR GODE SPILLERE INN

Søndag tok Vipers sin første med- alje på 14 år da nærmeste sølvrival Glassverke­t ble banket 40–20 i Aquarama. Klubben ønsker å gjøre det bedre neste sesong, selv om målet om seriegull gjelder fra 2018/2019-sesongen.

– Dersom ryktene stemmer, så får Larvik gode spillere inn. Og vi må ikke glemme at det fortsatt er fem-seks stykker igjen i klubben som er landslagss­pillere. Larvik vil fortsatt være det beste laget, så får vi se, sier daglig leder i Vipers, Terje Marcussen.

Ettersom Halden er konkurs, spiller Vipers sin siste seriekamp mot Larvik på bortebane onsdag kveld. Da får vi et bilde av styrkeforh­oldet mellom de to lagene før det kommende sluttspill­et.

 ?? ARKIVFOTO: ERLING S. HÆGELAND ?? Ole Gustav Gjekstad mener det der duket for Vipers på toppen av norsk kvinnehånd­ball neste sesong. Her snakker han med sørlending­ens sportssjef Peder Langfeldt da han var trener for Larvik.
ARKIVFOTO: ERLING S. HÆGELAND Ole Gustav Gjekstad mener det der duket for Vipers på toppen av norsk kvinnehånd­ball neste sesong. Her snakker han med sørlending­ens sportssjef Peder Langfeldt da han var trener for Larvik.
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Randi Gustad er håndballek­spert for TV 2.
FOTO: NTB SCANPIX Randi Gustad er håndballek­spert for TV 2.
 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Terje Marcussen er sikker på at Larvik får et godt lag også neste sesong.
FOTO: HERMAN FOLVIK Terje Marcussen er sikker på at Larvik får et godt lag også neste sesong.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway