Fædrelandsvennen

Dømt til fengsel etter ATVulykke

- EIVIND KRISTENSEN, ERLEND OLSBU

En 42-åring er dømt til 24 dagers fengsel etter ulykken der mandalsrek­tor Alf Willy Vestergren ble alvorlig skadet.

Føreren av ATV-EN er samtidig frifunnet for erstatning­skravet på 125.000 kroner.

Ulykken skjedde etter en fest natt til 7. august i fjor på Sjøllingst­ad i Mandal. Sammen med to andre satt personer satt Alf Willy Vestergren på en tilhenger bak ATV-EN.

I en sving havnet tilhengere­n på utsiden av veien og traff et tre. Vestergren ble slengt ut og fikk omfattende skader som blant annet hodeskalle­brudd, ribbeinsbr­udd og lammelser i ansiktet.

Den tiltalte Atv-føreren nektet straffskyl­d under rettssaken. 42-åringen mente ulykken ble forårsaket av en rekke uheldige omstendigh­eter, og avviste at han hadde opptrådt uaktsomt.

Mannen fikk støtte av en av meddommern­e, som mente 42-åringen måtte frifinnes for uaktsom kroppsskad­e. Flertallet, fagdommer Per O. Refsalen og den andre meddommere­n, kom derimot frem til at han må dømmes.

«Flertallet har i denne vurderinge­n for det første vektlagt at tiltalte påtok seg å frakte passasjere­r i en selvombygd tilhenger som ikke var utstyrt for slik bruk utover en madrass og forhøyede karmer», heter det i dommen.

Retten viser til at tilhengere­n ikke hadde noe sikringsut­styr og at sjåføren var klar over at passasjere­ne var påvirket av alkohol. Flertallet viser også til at 42-åringen burde ha vært klar over at en grusvei kan være ujevn og at disse ujevnheten­e er vanskelige­re å oppdage i mørket.

Den tiltalte ble funnet skyldig i tre lovbrudd: Uaktsom forvoldels­e av betydelig skade på person, uforsiktig kjøring og bruk av uregistrer­t kjøretøy.

Straffen ble satt til 24 dagers ubetinget fengsel, det samme som påtalemynd­igheten ba om. Han ble også fradømt førerrette­n i ett år.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Alf Willy Vestergren satt i denne tilhengere­n da han ble slengt ut og alvorlig skadet.
FOTO: PRIVAT Alf Willy Vestergren satt i denne tilhengere­n da han ble slengt ut og alvorlig skadet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway