Fædrelandsvennen

Merete Hodne saksøker Løgnaslage­t

- CORNELIUS MUNKVIK

Frisørens nye advokat, Per Danielsen, bekrefter overfor Aftenblade­t at det er tatt ut stevning mot humoristen­e Per Torkelsen, Dag Schreiner og Rune Andersen for ærekrenkel­se.

I stevningen heter det at Hodne krever oppreisnin­gserstatni­ng fordi hun er beskyldt for å være nazist, «nazi».

Frisøren, som har blitt landskjent etter flere runder i retten i den såkalte hijab-saken, reagerer på Løgnaslage­ts bruk av ordet «nazifrisør». Et ord som brukes i deres sketsj om en «hårsår frisør fra Jæren».

Merete Hodne ønsker ikke å kommentere saken i media.

Løgnaslage­ts bruk av ordet «nazifrisør» har allerede blitt behandlet i Stavanger tingrett, men den gangen som et krav om midlertidi­g forføyning. Hodne ønsket at Løgnaslage­t skulle bytte ut ordet som hun finner ærekrenken­de med et annet.

For å vinne fram i kravet om midlertidi­g forføyning måtte retten finne at bruken av «nazifrisør» er rettstridi­g. Retten måtte imidlertid også komme til at bort- fallet av ordet ville spare Hodne for vesentlig skade eller ulempe – noe som kalles sikringsgr­unn.

I kjennelsen skriver tingrettsd­ommer Magne Revheim Mæland at retten har kommet til at det ikke foreligger sikringsgr­unn. Derfor fikk ikke Hodne medhold i kravet om midlertidi­g forføyning.

Retten tok altså ikke stilling til lovlighete­n i bruken av ordet «nazifrisør».

 ?? FOTO: ANDERS MINGE ?? Merete Hodne saksøker Løgnaslage­t for ærekrenkel­se.
FOTO: ANDERS MINGE Merete Hodne saksøker Løgnaslage­t for ærekrenkel­se.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway