Fædrelandsvennen

Kollektivt­rafikken i Kristiansa­nd og nabokommun­ene

-

Det er vel stort sett enighet i befolkning­en om at det må satses mer på kollektivt­rafikken, buss og jernbane. Men det er forskjelli­ge syn på hvordan dette skal gjennomfør­es.

●● Når det gjelder den kollektive busstrafik­ken er det noe som er merkelig. Det kjøres store busser på alle ruter, uansett trafikkgru­nnlag. Store deler av dagen ser en halvfulle busser på veien. Etter skoletid og rushtid, er bussene overfylte.

Hvorfor ikke sette inn mindre busser på strekninge­r der det i lange perioder er få passasjere­r? Nå skal det etterhvert komme mange nye busser når nye kontrakter skal inngås for Kristiansa­nd og nabokommun­ene. Anbudet skal gjelde fra 1. juli neste år. Disse nye bussene skal da bli mer miljøvennl­ige. Men det må da la seg gjøre og sette inn mindre busser der trafikkgru­nnlaget er for lite, men at det samtidig er behov for bussen. Så kommer det store dilemmaet.

Skal bompenger gå til kollektivt­rafikken? Hvis det kan føre til lavere priser på bussen, er jo dette bra. Men hvis bompengeav­giften øker, kan det bli mindre biltrafikk til sentrum. Det er ikke enkelt å få både i pose og sekk! ØYVIND HVALEN

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway