Fædrelandsvennen

Kjære kommune - sats på realfag!

-

Rundt om i landet er det nå over førti kommuner som har fått status som realfagsko­mmuner, av disse er det bare Kristiansa­nd kommune i Vest-agder som har fått denne statusen.

NITO( Norges Ingeniør-og Teknolog organisasj­on) i Vest-agder er glade for at regjeringe­n nå tar en ny runde med kommunene og at det er sendt ut ny invitasjon til deltakelse i realfag s kommuneopp­legget.

Realfag s kommuner e ren sentral de lavde n nasjonale realfag sstrategie­n« Tett på ». Kommunenes o mer med, jobber helhetlig med realfagene fra barnehage og ut grunnskole­n. Målet er at barn og unge skal bli enda bedre i naturfag og matematikk. Som realfagsko­mmune vil kommunene få faglig og økonomisk støtte til nettverksa­rbeid og arbeid med lokal strategi.

Kunnskap og teknologi er det vi skal leve av i fremtiden. VestAgder har mange bedrifter med engasjerte arbeidere som bidrar til teknologis­ke utvikling. Vi trenger flere gode og inspirerte elever som har lyst til å satse på teknologi og ingeniørfa­g for å bygge både Vest-agder og Norge videre.

NITO Vest-agder utfordrer derfor alle kommunene i Vest-agder til å søke på å bli realfagsko­mmune. Fristen er 1. april. Kjære kommune - nå er tiden inne for å satse på realfag! MALINI SARAH ESPELAND leder i NITO Vest-agder

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway