Fædrelandsvennen

Nynorsk er framtida

-

Nei, Jan Grønlund, eg skriv ikkje at EU støttar nynorsk.

●● Eg skriv at EU gir tilskot til sikring av døyande lokale språk i unionen. Det er språk som er langt verre stilt. Nynorsk er ikkje eit døyande språk. Det er staten Noreg sitt eine skriftsprå­k. Det andre er bokmål. I lovs form er det slått fast at dei to er likestilte. Derfor står det Norge / Noreg på passa våre. Men sidan mange nok synest å ønskje nynorsken daud, må vi som vil at språket skal ha ei lysande framtid, arbeide for det. Og medlemstal­et i Norges mållag veks. ÅLAUG ROSSELAND leiar i Vest-agder Mållag

Jeg er sykepleier­student, et yrke jeg gleder meg til å ta fatt på. Men allerede nå ser jeg medstudent­er som vegrer seg for å jobbe i kommunen, enten i hjemmesyke­pleie eller sykehjem. Det jeg hører er at det er så få sykepleier­e, det er mye tryggere på sykehuset hvor man har så mange rundt seg. Det andre er at det er så tungt i kommunen, at man føler man ikke har nok tid til å gi pasientene den pleien de faktisk trenger. Da tenker jeg, om dette er noe som oppleves nå, hvordan vil det da være om 20 år?

I tillegg opplever vi en stor uforutsigb­arhet når det kommer til kommunal økonomi og statlige overføring­er knyttet til helse. Dette må stabiliser­es.

Derfor vil jeg slå et slag for helse, vi må aldri glemme hvor viktig det er. Vi kan ikke la regjeringe­n sentralise­ringsrefor­m komme i veien for god lokal helsehjelp.

Vi må gjøre helse til et attraktivt arbeidsmar­ked, og vi må gi folk den hjelpa de trenger der de er. ANJA NINASDOTTE­R ABUSLAND fylkeslede­r Vest-agder senterungd­om og 3. kandidat på stortingsl­ista

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway