Fædrelandsvennen

Rnkovic er divisjonen­s eldste

-

Petar Rnkovic spilte i 1. divisjon allerede i 2002. Etter noen års fravær fra toppfotbal­len redebutere­r 38-åringen for Arendal på toppnivå.

Forrige gang han spilte på toppnivå var han spiss, nå kan han brukes både som spiss og midtstoppe­r. I fjor var han en viktig brikke i et Arendals-lag som var suvere- ne gjennom hele sesongen.

– Det er greit å kunne spille der hvor det er behov for å spille, sier den 188 centimeter høye karen fra Drammen med et glimt i øyet før han blir mer seriøs og legger til:

– Jeg liker godt å spille stopper. Jeg føler at jeg får brukt fotballerf­aringen best der.

38-åringen med erfaring fra mange forskjelli­ge klubber på

forskjelli­g nivå har vært innom det meste innen fotballen. Drammenser­en, med montenegri­nske foreldre, begynte karrieren som keeper, men har siden spilt spiss (blant annet da han vant cupgull med Strømsgods­et i 2010), midtbane og nå brukes han primært som midtstoppe­r. Men i det siste har han også blitt brukt noe som midtspiss i fraværet av Fabian Ness. Man kan vel trygt kalle Rnkovic for en potet før sesongstar­t.

– Vi er godt rusta og godt forberedt. Det kommer til å bli nok en morsom sesong. Har jeg en dårlig kamp, så kommer folk til å si at jeg er for gammel, men det bryr jeg ikke meg om, sier han med et smil om munnen.

 ?? ERIK ALBRETSEN FOTO: JAN ?? Petar Rnkovic i kampen mot Jerv på Myra forrige helg.
ERIK ALBRETSEN FOTO: JAN Petar Rnkovic i kampen mot Jerv på Myra forrige helg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway