Fædrelandsvennen

Tror ikke på Jervoppryk­k

Tobias Collett, Christophe­r Macconnach­er, Espen Knudsen og Jan Jenssen er de eneste som er igjen fra 3. divisjonsl­aget til Jerv for fire år siden.

- GRIMSTAD

Fædrelands­vennens sportsreda­ksjon har vurdert Jerv foran årets sesong og mener laget ikke er godt nok til å rykke opp.

I 2013 vant Grimstad-klubben 3. divisjon med 11 poeng foran Staal Jørpeland på andreplass og 18 poeng foran Start 2. I 2014 suste de gjennom 2. divisjon.

På de siste fire årene har Jerv kun tapt 19 seriekampe­r. Til sammenlign­ing tapte Start 18 ganger i eliteserie­n 2016.

I fjor trodde flere at Jervs skulle møte fartsdumpe­ne. Laget mistet viktige spillere og startet oppkjøring­en uten trener.

– Sesongen åpnet dårlig og folk trodde nedturen kom, så «boom» så leverte vi seier på seier. Til slutt var vi åtte minutter unna eliteserie­n. Jeg husker første trening i januar. Vi hadde ikke trener, men det smalt. Det var et helsikes trøkk. Da visste jeg at denne gruppa her ikke kom til å falle, beskriver Macconnach­er.

– BESTE STALLEN

Som i 2015 var Jerv så nære en eliteserie­plass som er mulig. I 2015 var det et sjokk i klubbens første sesong på nivå to siden 1986.

Under Arne Sandstøs ledelse overrasket de igjen, og kun to mål fra den gamle kjenningen Ohi Omoijuanfo for Stabæk andre søndag i advent stoppet opprykket.

I år er Jerv sett på som en av opprykksfa­vorittene. Det erkjenner de fire selv.

– Ja. Absolutt. At vi kjemper i toppen er alle spillerne og heles klubbens ambisjon. Vi gidder ikke å trene for å håpe på en niendeplas­s, sier Knudsen.

– Vi har den beste stallen i Jerv noen gang, ser du hele stallen under ett. Vi har en bredere stall med bedre spillere, mener MacConnach­er.

Han tror Jerv skal takle å ha press på seg i år.

– Jeg lærte mye i 2. divisjon hvor vi ledet lenge, men hadde jaktende lag bak oss. Vi lærte oss å holde fokuset på det vi skulle. At folk har forventnin­ger til oss er et kompliment.

BEDRE år FOR år

18 år gamle Collett påstår at Jervs utvikling har gått litt av seg selv.

– Det er spesielt, men man tenker ikke så mye på det som spil- ler. Klubben har tatt stegene naturlig. Det er mye som ligger bak. Alle spillerne har riktig fokus og klubben henter de riktige folkene, mener Collett.

Jenssen trekker fram at Jerv har fått et godt navn i fotball-norge og flere spillere kommer nå til Grimstad for å ta det neste steget.

– Målet for Jerv er å bli bedre hvert år. Det har vi greid. Nå har folk har lyst til å spille her. Det var ikke sånn i begynnelse­n. Jerv er et mye større navn, sier midtbanesp­illeren.

GOD TRENINGSKU­LTUR

Både Knudsen og Jenssen hadde prøvd å slå gjennom i Start før de dro til Jerv og rykket opp fra 3. divisjon. Å spille i samme divisjon med Start er ikke noe rart for Jerv-gutta.

– Vi er en gjeng med tomskaller som løper etter ballen uten å tenke. At vi er på nivå med Start er et tegn på at vi alltid har vært en sulten gjeng. Vi har krydret med gode trenere de siste årene. Vi har vært i en flyt hele veien. Kulturen er bra innad og utad i hele klubben. Så er det litt Starts fortjenest­e at de har vært så ræva, melder Macconnach­er.

Collett og Knudsen peker på kontinuite­ten Jerv har hatt som et viktig punkt.

– Stammen i laget er personer som er «hundrepros­entspiller­e». Vi gjør egentrenin­g og legger ned det som skal til uansett om vi har med trener eller ikke. Det drar med de som kommer inn. Det har mye å si, sier Knudsen.

– Det har litt å si at vi kjenner til kulturen og hele klubben, men til syvende sist handler det om det vi gjør på banen. Vi gir de nye spillerne de riktige rammene og får de til å føle seg hjemme. Da er det større sjanse for å levere, sier Colllett.

– Men er det fare for at smellen kommer i år?

– Hva er en nedtur? Med en niendeplas­s i år vil klubben fortsatt vokse og bli sterkere, selv om det ville vært en sportslig nedtur. Bygger vi slik vi gjør nå forblir vi i toppen i mange år og forhåpentl­igvis rykker vi opp en dag, sier Macconnach­er.

PS! Også Kristoffer Tønnesen har vært i Jerv i alle sesongene, men har ikke spilt A-lagskamper i alle divisjoner. TEKST: HERMAN FOLVIK herman.folvik@fvn.no

 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Tobias Collett, Christophe­r Macconnach­er, Espen Knudsen og Jan Jenssen har spilt i tre ulike divisjoner på få år i Jerv.
FOTO: HERMAN FOLVIK Tobias Collett, Christophe­r Macconnach­er, Espen Knudsen og Jan Jenssen har spilt i tre ulike divisjoner på få år i Jerv.
 ?? FOTO: COSMO COLLETT ?? Denne gjengen rykket opp fra 3. divisjon i 2013. Siden har nesten alt gått på skinner i Grimstad.
FOTO: COSMO COLLETT Denne gjengen rykket opp fra 3. divisjon i 2013. Siden har nesten alt gått på skinner i Grimstad.
 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Det er god stemning på klubbhuset når Christophe­r Macconnach­er (f.v.), Tobias Collett, Espen Knudsen og Jan Haatveit Jenssen mimrer om suksessen deres i Grimstad.
FOTO: HERMAN FOLVIK Det er god stemning på klubbhuset når Christophe­r Macconnach­er (f.v.), Tobias Collett, Espen Knudsen og Jan Haatveit Jenssen mimrer om suksessen deres i Grimstad.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway