Fædrelandsvennen

– Må utnytte nærheten til sjøen

De jobber innerst i Korsvikfjo­rden og er skjønt enige om at de attraktive arealene nær sjøen må forbeholde­s urban bebyggelse.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

– Det ser jo veldig fint ut på bildet, sier Odd Terje Johansen.

– Det ser alltid fint ut på bilder, kommer det sporenstre­ks fra Rolf Magne Kirkeng.

Bedriften Eltos AS monterer elektriske tavler og skap, har åtte ansatte og holder til på Støodden innerst i Korsvikfjo­rden.

Omtrent der Trollvegg-arkitekten­e har plassert den mest massi- ve bebyggelse­n i forslaget de har levert til Kristiansa­nd kommune.

– Dere vet sikkert mer enn oss om hva som skal skje her. Har dere fått noen signaler, spør daglig leder Kirkeng Fædrelands­vennen med spenning i røsten.

El-bedriften har to års leiekontra­kt, og dagens avtale går ut ved årsskiftet. Når det er sagt er de ikke så bekymret; næringslok­aler skal de alltids få tak i.

Men gjerne beliggende nær sjøen. Det er en kvalitet de vet å sette høyt.

– Jeg mener vi må utnytte de sjønære tomtene vi har. Det er jo ikke plass til alt i Kvadrature­n, da må du bygge i høyden. Eller du må ta litt av Baneheia eller kirkegårde­n, og det går jo ikke, sier Rolf Magne Kirkeng.

– Det er jo sjøen og havna som har vært Kristiansa­nds fortrinn i flere hundre år. Kan jeg ikke se sjøen kan jeg like godt bo i Vennesla, humrer Odd Terje Johansen, venndøl bosatt i Vennesla.

– Nei, vet du hva, fnyser Kirkeng.

Selv bor 65-åringen på Flekkerøy, og kunne meget vel tenke seg å flytte nærmere begivenhet­enes sentrum på sine eldre dager.

Han har sansen for Lumberplan­ene, som er Korsviks motstykke i Vågsbygd, med boliger og næring i opptil sju etasjer. Der kan han gjerne flytte inn om noen år.

– Greit å bo nærmere alt når man blir litt skranten i kroppen, mener den påtroppend­e pensjonist­en.

Hurtigbåt til sentrum har de også sansen for. Om sommeren tar Tom Birger Finstad sin egen lille hurtigbåt fra Ytre Vågsbygd, der han bor, til jobben i Korsvikfjo­rden.

Oppe i Vardåsveie­n møter Fædrelands­vennen et par venninner på rusletur etter å ha levert bilen på Korsvik Bilverkste­d.

– Jeg er positiv at bydelen vår utvikles, spesielt med tanke på alle som har mistet jobbene sine nå i oljekrisa. En utvikling i bydelen vil føre til mange nye arbeidspla­sser, mener Hildegunn Fossheim.

Av tilbud hun savner i bydelen nevner hun i fleng: Kaffebar, flere butikker, bibliotek, bedre kollektivt­ilbud – og kanskje et lite spasenter.

– Det kunne vært stas å ta med ungene på kafé, sier 36-åringen.

Randesund bydelsråd kjenner godt Korsvikfjo­rden. De markerte sterk motstand mot kontorgiga­nten til NOV på Støodden, planer som siden ble skrinlagt.

– Vi er glade i visjoner, og har mer tro på å tenke boliger og sen- trumsfunks­joner enn rendyrket industri og næring, som er mer sårbart for konjunktur­er. Vi liker tanken på mindre bilkjøring, bare det er er alternativ­er. Hurtigbåt til byen sier vi ikke nei til, forteller leder Anne-kristin Øyulvstad Krzyzowski.

De mener kommunen har pøst på med utbyggings­områder i bydelen, uten at veiutbyggi­ng, kollektivt­ilbud og sentrumsfu­nksjoner har fulgt med.

Samtidig er bydelsråde­t skeptisk til om Rona er fremtidsre­ttet og stort nok til å være bydelens sentrum, når man ønsker seg funksjoner som svømmehall, bibliotek og kulturskol­e i bydelen.

 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Eltos AS har korttidsko­ntrakt her i lokalene på Støodden. De fire kollegene studerer illustrasj­onen og er skjønt enige om at urbaniseri­ng nær sjøen er til det gode; fra venstre Tom Birger Finstad, Rolf Magne Kirkeng, Nam Xuan Ngo og Odd Terje Johansen.
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Eltos AS har korttidsko­ntrakt her i lokalene på Støodden. De fire kollegene studerer illustrasj­onen og er skjønt enige om at urbaniseri­ng nær sjøen er til det gode; fra venstre Tom Birger Finstad, Rolf Magne Kirkeng, Nam Xuan Ngo og Odd Terje Johansen.
 ?? FOTO: TROLLVEGG ?? Arkitektfi­rmaet Trollvegg mener Randesund kan omgjøres til en attraktiv by med sentrum ved Korsvikfjo­rden, 25.000 innbyggere og hurtigbåt til Kristiansa­nd. Til høyre Støodden, til venstre området ved Korsvik Marina.
FOTO: TROLLVEGG Arkitektfi­rmaet Trollvegg mener Randesund kan omgjøres til en attraktiv by med sentrum ved Korsvikfjo­rden, 25.000 innbyggere og hurtigbåt til Kristiansa­nd. Til høyre Støodden, til venstre området ved Korsvik Marina.
 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Støodden Utvikling AS gjør klar tomta for utvikling, uten konkrete planer foreløpig. Inntil videre har ikke kommunen ønsket boliger der, og i kommunepla­nen er området avsatt til næring.
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Støodden Utvikling AS gjør klar tomta for utvikling, uten konkrete planer foreløpig. Inntil videre har ikke kommunen ønsket boliger der, og i kommunepla­nen er området avsatt til næring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway