Fædrelandsvennen

Tiltalt for skattejuks

- ERLEND OLSBU

En tannlege er tiltalt for å ha utelatt inntekter på 14 millioner kroner i løpet av fire år.

Ifølge tiltalen oppga tannlegen fra Vest-agder uriktige opplysning­er i selvangive­lsen for inntektsår­ene 2008, 2009, 2010 og 2011. I løpet av disse årene skal mannen ha utelatt til sammen 14 millioner kroner i inntekter fra næringsdri­ft, skriver Lister24.

Hva slags næringsdri­ft inntektene stammer fra, går ikke fram av tiltalen.

– Jeg har ingen kommentare­r til saken utover det som står i tiltalen, sier statsadvok­at Leif Aleksander­sen, som har underskrev­et tiltalebes­lutningen.

Statsadvok­aten karakteris­erer forholdet som grovt, «fordi det kunne lede til unndragels­e av et meget betydelig beløp i skatt og oppdagelse­n er vanskeligg­jort ved unnlatt folkeregis­trering i riket».

Tannlegens regnskapsf­ører er tiltalt i samme sak. Iføl- ge påtalemynd­igheten har regnskapsf­øreren medvirket til skatteunnd­ragelsen i to av regnskapså­rene.

Regnskapsf­øreren er også tiltalt for å ha overført 350.000 kroner for mye til seg selv i lønn fra den tiltalte tannlegens tannlegeko­ntor.

«Forholdet er grovt, pga. verdien av det underslått­e er betydelig og er forøvet ved brudd på den særlige tillit som fulgte med hans stilling», heter det i tiltalen.

Tannlegen har selv begjært påtale for dette forholdet, og påtalemynd­igheten varsler at beløpet vil bli krevd tilbakebet­alt til tannlegese­nteret.

Både tannlegen og regnskapsf­øreren er også tiltalt for brudd på bokførings­loven, ved å ha unnlatt å holde regnskapet à jour.

Fædrelands­vennen klarte tirsdag ikke å komme i kontakt med tannlegen. Regnskapsf­øreren opplyser at han er ukjent med innholdet i tiltalebes­lutningen. Det er satt av to dager til rettssaken som starter i Lister tingrett av mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway