Fædrelandsvennen

Rigger seg for ny vekst

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Nei da, Umoe Mandal har ikke bygd skip «på spek». Et søstersels­kap overtar snart Wavecraft nummer tre og regnskapst­allene kommer til å jevne seg ut. Og sjefen varsler vekst.

– Det er under kontroll. Et søstersels­kap overtar skipet i mai, sier administre­rende direktør Tom H. Svennevig i Umoe Mandal AS.

Fædrelands­vennen har interpelle­rt ham om følgende utsagn fra styrets beretning i det ferske 2016-regnskapet: «En del av aktivitete­n (i 2016, red.anm.) har vært fremstilli­ng av et Wavecraft fartøy. Siden formell kontrakt ikke er ferdigstil­t, er det ikke ført noen tilhørende omsetning for 2016.»

Dette kunne jo tolkes dithen at Umoe Mandal har begått en klassisk skipsverft­synd på nytt, nemlig å bygge et fartøy på ren spekulasjo­n uten å ha kunde klar. Men det avkrefter altså Svennevig, og høres fullstendi­g avslappet ut. Indirekte forklarer han også omsetnings­fallet fra 2015 til 2016.

– Inntektene føres i 2017, så det jevner seg ut over tid, legger han til.

OFFSHORE VIND

Wavecraft er jo for øvrig servicefar­tøyet for offshore vindturbin­er som Umoe Mandal har satset målbevisst på etter at den mye omtalte mtb-serien er ferdig bygd. Nå er marinedele­n av aktivitete­n begrenset til vedlikehol­d og oppgraderi­nger.

Wavecraft-en som snart er ferdig, er ellers nummer tre i rekken. Alle er bygd i komposittm­aterialer.

Svennevig letter litt på fremtidssl­øret:

– Vi kommer til å presentere en nyhet under den kommende oljemessen i Houston – en større utgave av Wavecraft, beregnet på offshore olje- og gassinstal­lasjoner.

– En teknologio­verføring fra offshore vind til olje og gass; til nå har det vel mest gått andre veien?

– Det stemmer. Det har oppstått et behov for et alternativ til helikopter. Generelt jobber vi hardt for å lykkes med Wavecraft-satsingen og rigger oss for vekst, forteller Tom H. Svennevig.

En liten bemerkning om regnskapst­allene, konkret om balansereg­nskapet: Det bærer preg av at en del konsernint­erne gjeldspost­er og tilgodehav­ender er ryddet opp i. Dermed fremstår balansen som slankere.

KOMPOSITTD­ATTER

Selskapet Svennevig leder, har også et dattersels­kap, Umoe Advanced Composites AS. Det utvikler og produserer komposittl­øsninger for høytrykks lagring og transport av ymse, komprimert­e gasser. Produksjon­en foregår på Vige i Kristiansa­nd, mens noen få ansatte sitter hos Umoe Mandal på Gismerøya i Mandal. Øyvind Hamre er sjef.

«(...) 2016 har vært et omstilling­sår. Selskapet har lykkes med å få fram produkter innen gasstransp­ortmarkede­t og har i løpet av året fått flere kontrakter innen dette området. Omsetninge­n fra dette markedet har gått fra null i 2015 til å utgjøre over 80 prosent i 2016, og slik kompensert for store deler av den negative utviklinge­n innen offshore-markedet som forventes å være svakt i flere år fremover. (...)» heter det blant annet fra styret i Umoe Advanced Composites AS.

FRA REGNSKAPET

 ?? FOTO: UMOE MANDAL AS ?? Havvind servicefar­tøyet Wavecraft i friskt driv. Snart presentere­r Umoe Mandal en større versjon av skipet, beregnet på offshore olje- og gassinstal­lasjoner som dermed ikke trenger helikopter.
FOTO: UMOE MANDAL AS Havvind servicefar­tøyet Wavecraft i friskt driv. Snart presentere­r Umoe Mandal en større versjon av skipet, beregnet på offshore olje- og gassinstal­lasjoner som dermed ikke trenger helikopter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway