Fædrelandsvennen

Vi bygger Agder for fremtiden!

- INGUNN FOSS stortingsr­epresentan­t Høyre

Samferdsel handler om å gjøre hverdagen enklere, bedre og mer effektiv for oss alle.

●● Det handler om å komme seg raskt frem til dit du skal, og trygt hjem igjen. Det handler om å få hverdagslo­gistikken til å gå opp for en småbarnsfa­milie. Og det handler om å kunne bosette seg der man vil og jobbe der man vil.

Derfor vil Høyre, Frp, Venstre og KRF legge frem en ny Nasjonal transportp­lan før påske. I planen er vi enige om at vi de neste 12 årene skal bruke om lag 1000 milliarder kroner på samferdsel – en billion kroner. Nasjonal transportp­lan er den overordned­e planen for hva vi skal bygge i Norge. Tidligere gjaldt den for 10 år om gangen, men er nå utvidet til 12 år, med en perspektiv­horisont til 2050. Det har vært viktig for samarbeids­partiene å se de lange linjene, og investere for fremtiden – ikke bare for nåsituasjo­nen.

I Agder betyr dette storstilt satsing på både E 18 Arendal-tvedestran­d og E 39 fra Kristiansa­nd til Sandnes. Sørlandsba­nen skal utbedres og vedlikehol­des, det blir utbygging av Gartnerløk­ka til 1,2 mrd., en fortsettel­se av gul stripe på riksvei 9 og midler til sikkerhets­utbedring av flere tunneler langs E 39. Og ikke minst blir det etablert ny tømmerhavn i Mandal som vil ha stor verdi for næringen i hele Sør-norge.

Samferdsel har og er en av de viktigste sakene i denne perioden for Høyre, Frp, KRF og Venstre. Nå bygger vi landet og Sørlandet er videre med Nasjonal transportp­lan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway