Fædrelandsvennen

Vurderer Jerv

- PÅL W. JØRGENSEN, HERMAN FOLVIK OG STEFFEN STENERSEN

Arne Sandstø har fått ett år på baken som trener i Grimstad, og begynner å nærme seg slik han ønsker å ha det. Ansettelse­n av daglig leder samt ny utviklings­sjef gjør at Jerv som klubb også har begynt å vokse mot en organisasj­on en toppklubb verdig.

Bakerst har keeper Øyvind Knutsen tatt store steg. Trente med Rosenborg i vinter, og er en god skuddstopp­er. Fortsatt noe usikker i feltarbeid­et.

Det er knyttet stor spenning til nysignerin­gene klubben har gjort. Brice Wembangomo tilfører ekstrem fart på høyre back, men har sett utrygg ut defensivt. Martin Hoel Andersen ser ut som et varp, og er noe så sjeldent som en målfarlig midtbanesp­iller. Trioen han danner med Andreas Hagen og Michael Ogungbaro er trolig ligaens beste midtbane. Sistnevnte var aldeles strålende i fjor, men har sett noe umotivert ut i vinter. Jerv får bare håpe det endrer seg til alvoret startet.

Ulrik Berglann har sett meget frisk ut på kanten, og blir en viktig brikke i Sandstøs 4-3-3. På den andre kanten spiller trolig nysignerin­gen Erixon Danso. Utvilsomt en spiller med stort potensial, men har enn så lenge ikke levd opp til hypen rundt signeringe­n.

Har også et av landets største backtalent­er i Kristoffer Tønnesen

Det er flere usikkerhet­er som gjør at vi ikke plasserer Jerv blant de to øverste. Mangler man fart defensivt? De to Andersen, Nils Petter og Glenn, er et rutinert og solid stopperpar, men sliter når de blir utfordret på hurtighet.

Spørsmålet er også om Alexander Lind er spissen som kan skyte Jerv til øverste nivå. I Jerv skrytes det av spissen for den jobben han har lagt ned i treningsar­beidet, men fortsatt har kristiansa­nderen noe å bevise foran mål. Lind er i tillegg skadeplage­t, og spørsmålet er om Sandstø velger å stole på unge Jakob Toft hvis Lind blir satt ut av spill. I bakhånd har man lånesigner­ingen Babdjide David fra Midtjyllan­d. En spiller vi vet lite om.

Fædrelands­vennen er usikker på om bredden i stallen er god nok til å rykke opp. Både på keeper-, back- og spissplass er det ungguttene som må gjøre jobben om de etablerte blir skadet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway