Fædrelandsvennen

«Doffen» måtte bryte et av sesongens store mål

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

Kristoffer Halvorsen har slitt med sykdom, og måtte stå av under første etappe av tredagersr­ittet De Panne.

U23-verdensmes­ter Kristoffer Halvorsen hadde et mål om å hevde seg i toppen under første etappe av tredagersr­ittet De Panne tirsdag.

Det gikk ikke etter planen for 20-åringen. Halvorsen følte seg ikke bra, og måtte bryte.

– Nå sitter jeg på flyplassen, og er på vei hjem, sier Halvorsen når Fædrelands­vennen ringer onsdag morgen.

– Det er litt kjipt, men kroppen føles ikke bra, og da er det ikke noen vits å være her. Nå skal jeg hjem og slappe av, fortsetter han.

Søndag syklet kristiansa­nderen med verdensmes­tertrøya for første gang. Han hadde slitt med sykdom også før han reiste ned til Belgia, og kom i mål som siste rytter i Gent-wevelgem.

HÅPER å REKKE FLANDERN

– Jeg har vært syk en stund, så nå må jeg bare roe meg ned. Jeg skal slappe av, og trene litt rolig de neste dagene, sier Halvorsen, som blir kalt «Doffen» av lagkamerat­ene.

Gino Van Oudenhove er sportsdire­ktør i Team Joker. Han hadde håpt at laget skulle kjøre for en topplasser­ing til 20-åringen i Belgia.

– Kristoffer brukte Gent-wevelgem som en oppkjøring til dette løpet. Han ville prøve, og vi visste at det kunne gå begge beier Det var ikke noen vist å presse han gjennom, sier Van Oudenhove.

Halvorsen prøvde ganske lenge å henge med, men måtte til slutt gi tapt.

– Han ble ikke bedre, og halvveis i løpet kom han til bilen, sier Van Oudenhove.

De Panne var et av sesongens store mål for Halvorsen. Nå håper han at han rekker å bli frisk til U23-utgaven av Flandern rundt. Det går 8. april.

– Jeg må se det litt an, for kroppen må bli bra igjen, sier Halvorsen.

GILBERT VANT

– Det kommer mange fine proffløp for Kristoffer, så det er bra å glemme dette, sier Van Oudenhove.

– Tror du han rekker Flandern? – Det må vi se an de beste dage- ne, og vi kommer til å ta en vurdering rett før. Jeg har anbefalt Kristoffer ikke å ta noen risiko. Det er viktigere at han er helt i slag, i stedet for å kjøre halvveis, sier Van Oudenhove.

Philippe Gilbert gikk for øvrig til topps i den første etappen av De Panne. Den belgiske mesteren trillet alene over målstreken i Zottegem, og kunne juble over sin første seier for året.

Ole Forfang tok ansvar i Halvorsens frafall. Joker-icopal-rytteren syklet inn til en 13. plass. Alexander Kristoff ble beste norske med sin åttendepla­ss.

Joker må nå endre litt på taktikken i de to siste etappene, i og med at Halvorsen har reist hjem til Kristiansa­nd igjen.

– Vi har ikke toppspurte­re igjen nå, så vi må se om vi kan gjøre noe med de andre trøyene, sier Van Oudenhove.

Det største målet for Halvorsen denne sesongen er VM i Bergen i september. 20-åringen er regjerende verdensmes­ter i U23-klassen (fellesstar­t).

❞ Jeg har vært syk en stund, så nå må jeg bare roe meg ned. Jeg skal slappe av, og trene litt rolig de neste dagene. KRISTOFFER HALVORSEN

 ?? ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Kristoffer Halvorsen er syk, og måtte stå av under første etappe av De Panne tirsdag. Nå kommer sørlending­en hjem for å slappe av.
ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD Kristoffer Halvorsen er syk, og måtte stå av under første etappe av De Panne tirsdag. Nå kommer sørlending­en hjem for å slappe av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway