Fædrelandsvennen

Vedtok å flytte kulturskol­en til Silokaia

- KJETIL REITE

Kulturskol­en skal flyttes fra dagens lokaler i Kongens gate og inn i det nye kulturkvar­talet på Silokaia.

Det vedtok bystyret i Kristiansa­nd onsdag kveld.

– Dette bringer Kristiansa­nd opp på et skandinavi­sk nivå. Den koblingen vi nå får mellom profesjone­lle og unge er helt genialt, sier Sjur Høgberg, rektor ved kulturskol­en i Kristiansa­nd.

Vedtaket betyr at kulturskol­en blir en del av den nye kunstsiloe­n som skal etableres. Et helt sentralt argument for å flytte kulturskol­en har vært å knytte den tettere sammen med det profesjone­lle miljøet på Kilden.

– Det vi gjør nå er å løfte kulturskol­en enda et par hakk høyere enn der den er i dag, sa Mette Gundersen, gruppelede­r i Ap.

Noen i bystyret var likevel skeptiske til planene og ba om en utsettelse.

– Det er et område der det bor veldig få barn, og det går vel heller ikke så mange busser her, sa Marte Rostvåg Ulltveit-moe (Miljøparti­et de grønne).

Ifølge Sjur Høgberg har Århus gjort det samme som Kristiansa­nd. Også der er det profesjone­lle miljøet plassert sammen med kulturskol­en.

– Det er kontinenta­le ambisjoner rundt det Kristiansa­nd nå gjør, sier han.

Bystyret vedtok samtidig at dagens lokaler i Kongens gate blir gjort klar for salg.

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Rektor ved kulturskol­en, Sjur Høgberg (th), mener vedtaket i bystyret er genialt. Her sammen med kulturdire­ktør i Kristiansa­nd, Stein Tore Sorthe.
FOTO: KJETIL REITE Rektor ved kulturskol­en, Sjur Høgberg (th), mener vedtaket i bystyret er genialt. Her sammen med kulturdire­ktør i Kristiansa­nd, Stein Tore Sorthe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway