Fædrelandsvennen

Kun Demokraten­e stemte mot markedshal­l for romfolk

- KJETIL REITE

Vidar Kleppe (Dem) fikk ikke en gang med seg Frp i sin motstand mot penger til en markedshal­l i byen Carbunesti i Romania.

Demokraten­e foreslo at de 220.000 kronene til markedshal­len heller skulle gå til byens bostedsløs­e.

– Vi mener at politikk er å prioritere, og vi vil prioritere våre egne bostedsløs­e, sa Vidar Kleppe fra bystyrets talerstol onsdag.

Der beskrev han situasjone­n for byens bostedsløs­e som uholdbar – og fikk kraftig motbør.

– Jeg kan ikke la denne forferdeli­ge beskrivels­en av hvordan bostedsløs­e i Kristiansa­nd har det stå uimotsagt. For dette er ikke tilfelle. Er ikke Kleppe klar over at vi har boliger flere steder i byen og at boligselsk­apet gjør en fantastisk jobb? Da blir det underlig at Kleppe skyver dem framfor seg i diskusjone­n, sa Hans Otto Lund (H).

MARKEDSHAL­L

Det er ordføreren i Carbunesti i Romania som har bedt om støtte til en markedshal­l. Flere av tiggerne i Kristiansa­nd kommer fra denne byen og en markedshal­l skal bedre forholdene for dem i hjemlandet.

– Det at vi gir 220.000 fra Kristiansa­nd kommune, viser bare at vi sier at vår nestekjærl­ighet strekker seg litt utenfor kommunegre­nsa. Jeg er glad for at vi også kan se dem som ikke er folkeregis­trert i Kristiansa­nd, sa Tove Welle Haugland (KRF).

Det er KRF som opprinneli­g fremmet forslaget om å bevilge pengene. De vil bli videreform­id- let til Romania gjennom organisasj­onen Fra Tiggerkopp.

UTFALL

Vidar Kleppe holdt fast på at det finnes bostedsløs­e i Kristiansa­nd.

– Og om Hans Otto Lund ikke tror det, skal jeg ordne et møte med en av dem, sa Kleppe som samtidig gikk ut mot Krf:

– Er det noen som vil gi en hjelpende hånd, er det vi. Hovedpoeng­et er å legge til rette for våre egne og ikke disse tiggerne, sa Kleppe som etterlyste støtte fra Frp.

Men også de stemte for penger til markedshal­l.

– Dette er midt i blinken for å kunne gi et håndslag med en symbolsk sum. Det er lokalt prosjekt, så dette mener vi er et godt tiltak, sa Øyvind Berntsen.

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Vidar Kleppe og Oddfinn Pedersen i Demokraten­e foreslo å omdisponer­e de 220.000 kronene til bostedsløs­e i Kristiansa­nd.
FOTO: KJETIL REITE Vidar Kleppe og Oddfinn Pedersen i Demokraten­e foreslo å omdisponer­e de 220.000 kronene til bostedsløs­e i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway