Fædrelandsvennen

Fire års fengsel for nachspiel-voldtekt

- ERLEND OLSBU

En 22 år gammel mann er dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt en sovende kvinne på nachspiel.

En lørdagskve­ld i fjor sommer var 22-åringen på fest i en bolig i Søgne. Etter en tur på byen dro han og flere andre tilbake til huset på nachspiel.

Sent på natta gikk mannen og la seg i ei seng i andre etasje, hvor en kvinne i 20-årene allerede lå og sov. De hadde vært på samme fest tidligere på kvelden, men kjente ikke hverandre fra før.

22-åringen erkjenner å ha hatt samleie med kvinnen, men hevder at det var frivillig.

BLE IKKE TRODD

Han ble ikke trodd av Kristiansa­nd tingrett, som nå har dømt ham til fire års fengsel.

«Tiltalte går, slik retten finner det bevist, opp på soverommet, vel vitende om at fornærmede har lagt seg for å sove, for deretter å gjennomfør­e seksuell omgang med fornærmede mens hun sov. Handlingen fremstår for retten som overveid fra tiltaltes side», heter det i dommen.

22-åringen forklarte i retten at kvinnen var våken og at de snakket sammen da han kom inn på rommet hennes. Dette festet retten ingen lit til. I dommen viser retten til at vitneforkl­aringer om kvinnens opptreden i etterkant underbygge­r at hun ble utsatt for et overgrep.

150.000 I ERSTATNING

Etter voldtekten kjørte 22-åringen fra stedet i en bil, men kom tilbake kort tid senere. Mannen som bodde i huset ringte da politiet, som kom til stedet og pågrep 22-åringen.

I tillegg til fengselsst­raffen er 22-åringen dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til den fornærmede kvinnen.

Ifølge dommen har kvinnen i ettertid slitt med brystsmert­er, panikkangs­t, dårlig søvn, uro i kroppen og generell tiltaksløs­het og tretthet.

Mannens forsvarer hadde onsdag ettermidda­g ikke fått snakket med sin klient, og kunne derfor ikke kommentere resultatet eller si noe om dommen vil bli anket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway