Fædrelandsvennen

Gjestedøgn­ene økte i Agder

- KJETIL REITE

De norske turistene er dominerend­e i Agder, men også her merker turistnæri­ngen at det kommer flere utenlandsk­e turister.

Det synes igjen på statistikk­en over antall utenlandsk­e gjestedøgn i turistseso­ngen ( juni - august). Antallet steg med 9,3 prosent fra 2015 til 2016. Fra 188.000 gjestedøgn i 2015 til 205.000 gjestedøgn i 2016.

Tyskerne stod for i overkant av 50.000 av gjestedøgn­ene. Tallene omfatter ikke overnattin­ger som skjer i eksempelvi­s private hytter og hus, og som blir formidlet på forskjelli­ge nettsider.

– Situasjone­n med lav kronekurs er nok med på å øke etterspørs­elen i det utenlandsk­e markedet. Det får mennesker som lenge har ønsket å reise til Norge til å legge ferien hit, sier Heidi Sørvig, leder for den sørlandske reiselivsk­lynga USUS.

Til tross for en økning i utenlandsk­e gjester, er det likevel klart flest nordmenn som ferierer i landsdelen. De stod for 1,1 millioner gjestedøgn i sommeren 2016.

– Er det mange utenlandsk­e turister som bare reiser videre?

– Kristiansa­nd er helt klart viktig både som transitt og exit, men det er mange som benytter seg av tilbudene i landsdelen og som også legger inn overnattin­g på veien.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway