Fædrelandsvennen

Et Agderløft for bedre levekår

-

40.000 sørlending­er lever på trygd. Og det blir flere. Vi er på vei fra et samfunn der ¼ av innbyggern­e ikke er sysselsatt­e, til et samfunn der 1/3 står utenfor arbeidsliv­et.

●● Utenforska­p er dyrt for den det gjelder, det gir dårlig helse og dårlige levekår. I Høyre mener vi derfor det er behov for et løft for Agder. Derfor har vi tatt initiativ til at dette blir en del av Sørlandsti­ngets agenda og strategi i forbindels­e med etablering­en av en Agderregio­n.

Utenforska­p henger sammen med flere momenter. Et for lavt kompetanse­nivå er en felles utfordring her. Vi ser at Agder-kommunene har svake skoleresul­tater, relativt lavt utdannings­nivå, lav og synkende sysselsett­ingsgrad og likestilli­ngsutfordr­inger. Vi har et næringsliv med et mindre mangfold enn ønsket og det er relativt sett lite forsknings- og utviklings­aktivitet i næringsliv­et.

Bildet er ikke bare negativt. Vi fikk nylig resultaten­e fra folkehelse­undersøkel­sen for Agder. En av tilbakemel­dingene der viste at andelen som rapportert­e trivsel i stor eller noen grad lå på 96,9 % i Aust-agder og 98,2 % i VestAgder.

Det skjer mye bra i Agder. Gjennomfør­ingsgraden i videregåen­de skole er på vei opp. I flere av

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway