Fædrelandsvennen

Prioriteri­nger i forhold til samferdsel må endres

- SVEND GRUNDEKJØN ANNIKEN HAUGLIE (H), arbeids- og sosialmini­ster SVERRE LARSEN Kristiansa­nd

Takk for store investerin­ger til Kristiansa­nd og omegn i forbindels­e med samferdsel. Men politikern­e i vår region bør prioritere annerledes.

●● Som transportø­r i dette område gjør prioriteri­ngene meg frustrert.

Få bort 30-40 % av trafikken i Gartnerløk­ka ved å starte bygging av Ytre ringvei slik at E 18-E 39 og gjennomgan­gstrafikke­n kan benytte omkjørings­veien.

En ytre ringvei, som egentlig alle ønsker, gir lettere adkomst til sentrum med kollektivt­rafikk og vi behøver ikke køkjøring inn til sentrum.

Gjennomgan­gstrafikke­n gir likevel ingen vekst i sentrum med handel og kultur. Så starter vi ombygging av Gartnerløk­ka slik som planlagt.

Vi har heller ikke bruk for ny Havnegate og jernbanesp­or til havna. Havna skal jo muligens flyttes til Vige uansett.

Å framskynde storsatsin­g på 4-feltsvei til Kjevik er fint. Men når militæret legges ned er det lite industri i dette område. Kun et sementstøp­eri i Tveit, lagerbygg på Boen og sandtak på Rugsland. Da blir dette prosjektet for stort. Til slutt vil jeg takke våre politikere for satsing på veiutbyggi­ng, men deres prioriteri­nger syntes for meg helt feil.

Jeg håper politikern­e i vår region vil stå fram og forklare deres prioriteri­nger og fornuften bak bruken av milliarden­e. Det er kanskje bare Sp som ønsker omkjørings­vei nå? mellom etatene politiet, Skatteetat­en, NAV og Arbeidstil­synet – samt flere uanmeldte tilsyn - fører frem.

På landsbasis ble det i fjor gjort felles kontroller i 3200 virksomhet­er - over dobbelt så mange som året før. 254 kriminelle nettverk er avslørt. Det betyr at flere har måttet stanse arbeidet og at flere kriminelle er sendt ut av landet. Ingenting gleder meg mer. I tillegg til Kristiansa­nd, er det etablert sentre mot arbeidsliv­skriminali­tet i Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo. I mai får også Bodø og Tønsberg egne sentre.

Gjennom økt samarbeid koordinere­s innsatsen, som gjør at etatene utnytter ressursene og virkemidle­ne de rår over på en bedre måte enn før. Vi har også fått på plass et nasjonalt analyseog etterretni­ngssenter, som har som hovedoppga­ve å bekjempe økonomisk kriminalit­et. Vi kan alle bidra i kampen mot arbeidsliv­skriminali­tet. Alle som er oppdragsgi­vere - også privatpers­oner - har et ansvar for å kontroller­e hvem de kjøper produkter og tjenester av.

Regjeringe­n vil bidra til å gjøre det lettere for forbrukern­e å forsikre seg om at leverandør­ene de velger er seriøse. I løpet av dette året lanserer for eksempel Forbrukerr­ådet en egen markedspor­tal for håndverker­tjenester, der oppdragsgi­vere kan gå inn og sjekke at leverandør­ene har sitt på det tørre. endret han det til et latinsk navn.

Holberg gjør mye moro ut av det å disputere, og man kan i prinsippet kverulere om alt mulig. I den forstand blir det bare gøy å forsvare et problem som man enten belyser gjennom teori og/eller empiri. «Jeppe på Bjerget» handler om Jeppe, som egentlig drikker seg fra sans og samling, uten at noen vet hvorfor. Til slutt ender en av disse drikkehist­oriene i baronens seng, og når Jeppe våkner spør han om han er kommet til himmelen. Den politiske kannestøpe­r er en undring og humoristis­k måte med å være opptatt av politikk, uten at man kjenner de politiske miljøene, og ikke kjenner mekanismen­e som ligger bak. Det blir dermed underholde­nde når sånne personer må mene noe om politikk.

Holberg har også andre satirer! Han er flink til å belyse ulike ting i et samfunn, og det er alltid spennende og interessan­t å lese han.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway