Fædrelandsvennen

USAS og alliertes enorme militære overmakt over Russland

- FRANK SIMONSEN Søgne SVERRE OPEDAL Kristiansa­nd

ring av Trygve Slagsvold Vedum og resten av Senterpart­iet. Glemt er alt som heter Sylvi Listhaug og Christian Tybring-gjedde. Nå er det Senterpart­iet som er selve demonen som må drives ut av den norske folkesjela! La meg presentere noen eksempler fra de siste ukene:

Hanne Skartveit i VG: «En klokke som står stille, er rett to ganger i døgnet». Nettdebatt­ant i kommentarf­elt (aftenposte­n.no): «Nasjonalso­sialister». Nettdebatt­ant i kommentarf­elt (aftenblade­t.no): «Vidkun Abraham Lauritz Jonssøn Quislings gamle parti. Ingen grunn til å løfte partiet opp». Astrid Meland i VG: «Hei Senterpart­iet, 70-tallet ringte...» Trine Eilertsen i Aftenposte­n: «Partiet som har rundt 90 prosent av velgerne mot seg».

Det er tydelig at noen begynner å bli nervøse nå. Og dét allerede et halvår før valgdagen. Når Senterpart­iet bryter 20 prosent-streken, hva vil redaktører, journalist­er og nettdebatt­anter DA bruke av skremsler, «morsomhete­r» og historielø­se påstander?

Disse menneskene burde heller være glade for at den norske motkulture­n kommer fra et etablert ikke-radikalt parti, og ikke fra noen av samme sorten som Wilders, Trump og Le Pen. Men det er kanskje nettopp derfor de er så eitrende forbanna og fortvilte nå - at de til sist blir nødt til å grave fram Quisling, som forlengst hadde forlatt det daværende Bondeparti­et da han som Ns-mann ledet statskuppf­orsøket den 9. april 1940? Har de ikke noe nyere og mer sammenlign­bart å hente fram, da må det stå dårlig til.

Eg sit her med ein liten, men tydeleg graf over USA, Nato-land og Russlands forsvarsbu­dsjett for 2016.

●● Viss du ikkje har sett oversikta, vil du vel meine at situasjone­n er heilt omvendt - at Russland militære styrkar er overlegne.

Fordi NATOS kampanje om auka løyvingar til forsvaret kunne tyde på svakheit. Men vi treng ikkje vera redde for Russland. Når vi brukar forsvarsbu­dsjetta som mål er USA åleine 14 gonger sterkare enn Russland. Dertil ville allierte Nato-lands styrkar kome i tillegg. Då er Vesten omlag 20 gonger sterkare enn Russland! Vi treng altså ikkje vera redde for invasjon frå russarane.

Kvifor er Russland svakare militært enn vi trur? Årsaka er vel at den russiske økonomien er svakare enn det store landet kunne tyde på. Landets økonomi er nemleg ikkje sterkare enn den italienske, og folketalet er lågt, om lag 140 millionar.

Til samanlikni­ng har USA 330 millionar menneskje + Europas Nato-land med 600-700 millionar. Til saman opp mot 1000 millionar menneskje. Ein annan faktor som har brent seg inn i kvar russisk sjel er invasjonan­e frå Vest. Ikkje minst Tysklands brutale åtak på Sovjetunio­nen mellom 1941 og 1945 der 27 millionar sovjetarar vart drepne, og landet øydelagt.

Dernest Vestens åtak mellom 1918–1920 for å knekka revolusjon­en og bolsjevika­ne. Det russiske folket hugsar desse invasjonan­e, også Frankrikes invasjon i 1812 med 700.000 soldatar. Det heller svake Russland har neppe lyst på krig!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway