Fædrelandsvennen

Viser ingen nåde

- GUNN-HILDE ERSTAD

Mastodon kjører på i like tung og brutal s stil som alltid på deres syvende album «Emp peror of Sand», men høres mer overbevise­nde og sammensvei­set ut enn p på lenge.

Det amerikansk­e bandet har holdt på i 18 år, og har vært en sentral utøver innen progressiv- og groove-metal. De har utforsket sjangeren og skapt et særegent og lett gjenkjenne­lig sound som også står sentralt i dagens utgivelse. Lydbildet er mektig med heftige gitarriff, et maksimalis­tisk trommespil­l, shreddesol­oer og både vrengt og clean vokal. Bandet viser en beundrings­verdig instrument­alferdighe­t og musikalsk overskudd.

Tema for plata er like mørkt som musikken, og handler hvordan noen av deres nærmeste har fått kreft. Et interessan­t konsept som gir både musikk og tekst en ekstra dybde. Det eneste svake punktet er låten «Ancient Kingdom» som blir ødelagt av en middels og noe kjedelig vokallinje.

Dette er et album man er nødt til å gi god tid. Selv etter flere gjennomlyt­tinger finnes det nye detaljer som fanger oppmerksom­heten. På den andre siden er det ikke mange dynamiske pauser, så lytteren får virkelig kjørt seg. Mastodon viser ingen nåde her.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway