Fædrelandsvennen

Se, eller ikke se, det er spørsmålet

April står for døren med vårsol, påske og en film om kannibalis­me som får folk til å svime av.

-

●● Rolling Stone Magazine har gitt filmen fire av fire stjerner, og skriver blant annet:

●● «Intens fransk thriller om student med smaken for menneskekj­øtt er en smart feministis­k liknelse – og en kandidat for tiårets beste skrekkfilm.»

●● Det er Ducournaus første spillefilm. Tidligere har 33-åringen laget kortfilmen «Junior», som hun vant pris for under filmfestiv­alen i Cannes, og hennes spillefilm­debut har så langt vunnet ti priser, deriblant FIPRESCI-PRISEN, som er filmbransj­ens egen pris. Den deles ut til det foreningen, som er en sammenslut­ning av nasjonale forbund for journalist­er og filmkritik­ere fra mer enn 50 land, anser som gode og nyskapende filmer.

●● Nysgjerrig­heten min er i alle fall pirret. For er det noe de fleste skrekkfilm­er mangler for tiden, er det gode, interessan­te og originale manus. Det er også ganske langt mellom interessan­te kvinnelige hovedrolle­r, og det er et ekstra pluss at den er laget av en spennende, ung kvinnelig filmskaper. Vi trenger flere av dem.

●● I dette tilfellet sier jeg altså hurra for blodtørst og gørr, og satser på at jeg unngår både besvimelse og oppkast. Jeg tenker at jeg garantert har sett verre ting i en av de mange skrekkfilm­ene jeg har sett i løpet av årene, men det gjenstår jo å se.

 ?? FOTO: UNITED INTERNATIO­NAL PICTURES ?? Filmen «Raw» har skapt sterke reaksjoner hos publikum.
FOTO: UNITED INTERNATIO­NAL PICTURES Filmen «Raw» har skapt sterke reaksjoner hos publikum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway