Fædrelandsvennen

Kulene flyr og blodet spruter

- CATHRINE SORDAL

ACTION/KOMEDIE «Free Fire»

England 2016 15 år

En våpenhande­l går fryktelig galt når alle plutselig vender seg mot hverandre.

I Boston i 1978 møtes to gjenger i et forlatt varehus for å gjennomfør­e en ulovlig våpenhande­l. På den ene siden står Ira-medlemmene Chris (Cillian Murphy) og Frank (Michael Smiley) og et par hjelpeløse medhjelper­e. Ved deres side står også den litt mystiske Justine (Brie Larson).

Den ukonvensjo­nelle gjengen skal kjøpe våpen av sørafrikan­ske Vernon (Sharlto Chopley) og hans partner. De to har også med seg et par udugelige medhjelper­e, og som en slags mellommann har de engasjert Ord (Armie Hammer). Kanskje ikke overrasken­de at ting ikke går helt etter planen og ender i tidenes skytefest.

Den britiske regissøren og manusforfa­tteren, Ben Wheatley, leverer en film tydelig inspirert av filmer som «Reservoir Dogs» og «Lock, Stock and Two Smoking Barrels», men selv om det er flere gode elementer når den ikke helt opp.

Det som gjør de filmene så gode er jo ikke all volden og antall kuler avfyrt, men selve plottet og de fargerike karakteren­e.

I «Free Fire» blir karakteren­e for endimensjo­nale, plottet forutsigba­rt og dialogen, selv om det er et par kongekomme­ntarer innimellom, litt kunstig og stiv. Filmen er likevel severdig hvis du er fan av sjangeren.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway