Fædrelandsvennen

– Det har ikke gått opp for osshvor stort dette er

Vipers kan se tilbake på noen fantastisk­e dager. Søndag ble sølrival Glassverke­t banket med 20 mål. Tre dager senere påførte sørlending­ene Larvik deres første serietap på 16 år.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

– Jentene har stått på, og jobbet knallhardt denne sesongen. De har trent som dyr, og har vært vanvittig dedikerte og flinke. At de fortjener en fest nå, det gjør de virkelig. De skal få en ordentlig fest, sier sportslig leder i Vipers, Peder Langfeldt.

Fædrelands­vennen tok turen ned til Vipers-kontoret på Havnekvart­alet dagen etter bragden borte mot gullgrossi­sten Larvik. Stemningen var naturlig nok god.

– Helt fantastisk, sier daglig leder Terje Marcussen når han skal beskrive Larvik-kampen.

– Det har vært mye på en uke, og mer enn man har turt å håpe på, sier han.

Fredag skal laget feire sølvet, og seieren over Larvik.

– Det at vi slo Larvik vil forsterke feiringen enda mer. Jeg håper så mange som mulig blir med på festen, sier Marta Tomac, en av banens giganter i onsdagens 32-30-seier.

– det BLIR god stemning

Strekspill­er Kari Brattset ble kåret til Vipers’ beste spiller i den sensasjone­lle seieren.

– Det er nesten så det ikke har gått opp for oss hvor stort dette er, sier Brattset til Fædrelands­vennen.

Larvik, som tok sitt 13. gull på rad i eliteserie­n, hadde ikke tapt på hjemmebane i serien siden 14. mars 1999 (6.590 dager).

– Nå skal vi feire skikkelig, jeg tror alle er klare for det. Jeg tipper det blir god stemning, sier Brattset.

– Hvordan var følelsen rett etter kampen mot Larvik?

– Rett etter kampen var det bare en gledesrus. Jeg tittet bort på Kristin (Nørstebø, red.anm.), og hun bare sto og hoppet. Det er en følelse som nesten ikke kan beskrives, sier Brattset.

– Pisset PÅ der BORTE

Langfeldt har møtt Larvik en rekke ganger i Vipers-karrieren. Al- dri har han kunnet juble over en seier i serien mot laget fra Vestfold.

– Jeg har vært med i noen år, og blitt pisset på der borte. Vi har vært nære noen ganger, men vi har også vært utrolig langt unna noen ganger. Jeg husker tilbake til 2005/2006, da vi var fornøyde bare vi scoret ti mål mot dem, sier han.

Vipers vant en sluttspill­kamp i Aquarama mot Larvik i 2015, men fikk bank i returoppgj­øret. Onsdag ledet sørlending­ene fra start til mål, og vant fortjent.

– Det en veldig tilfredsst­illelse for meg, som har sett hele reisen. Det var vanvittig deilig, sier Langfeldt.

Vipers har et mål om å ta seriegulle­t i 2018/2019, og kvalifiser­e seg til gruppespil­let i Champions League samme sesong.

– Er det mulig å overta tronen før det?

– Vi vil være utfordrere neste år. Folk sier ting om Larvik nå, fordi de har mistet spillere. Men det kommer inn nye der, og laget vil se annerledes ut i juni/juli, sier Langfeldt.

– Det ligger så mye vinnerkult­ur og kvalitet i veggene der, og de kommer helt garantert til å være favoritter neste år også, sier Langfeldt.

sola i sluttspill­et?

Onsdagens seier var i hvert fall en perfekt måte å runde av årets serie på.

– Jeg håper vi tar med oss masse selvtillit og det gode spillet inn i sluttspill­et, sier Tomac.

– Det var en utrolig fin avslutning, men den viktigste jobben gjenstår. Det må vi prøve å tenke på. Vi må skaffe oss den Champions League-kvalifiser­ingen, sier Brattset.

Kvartfinal­ene i sluttspill­et spilles 19. og 23. april. Larvik velger trolig Oppsal, og Vipers tar da sannsynlig­vis Sola. Sørlendige­ne avslutter med hjemmekamp.

❞ Jeg har vært med i noen år, og blitt pisset på i Larvik. Jeg husker tilbake til 2005/2006, da vi var fornøyde bare vi scoret ti mål mot dem.

PEDER LANGFELDT, sportssjef i Vipers

 ??  ??
 ?? FOTO: TERJE REFSNES ?? Vipers jubler etter den historiske seieren. F.v.: Hanne Andve, Sakura Hauge, Anne Charlotte Benestad Rosenvold, Kari Brattset, Mona Bruskeland, Kristin Nørstebø, Marta Tomac og Jeanett Kristianse­n.
FOTO: TERJE REFSNES Vipers jubler etter den historiske seieren. F.v.: Hanne Andve, Sakura Hauge, Anne Charlotte Benestad Rosenvold, Kari Brattset, Mona Bruskeland, Kristin Nørstebø, Marta Tomac og Jeanett Kristianse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway