Fædrelandsvennen

Vipers-bragden omtales i utlandet

- HERMAN FOLVIK

Vipers’ sensasjon borte mot Larvik vekker oppmerksom­het utover det vanlige.

Sørlending­enes 32–30-seier over Larvik er Vestfold-jentenes første tap på egen parkett i seriespill siden 14. mars 1999 mot Stabæk. Det er 6590 dager og 202 hjemmekamp­er siden.

Sist Larvik tapte en ligakamp i det hele tatt var mot Nordstrand 18. april i 2001. Det er 353 seriekampe­r siden.

Vipers’ fantastisk­e kamp har fått spalteplas­s utenfor landsgrens­a.

Danske TV 2 har nettartikk­el med denne overskrift­en: «Tophold taber for første gang i 16 år og 353 ligakampe».

Videre heter det « Det norske tophold Larvik led et yderst sjældent liganederl­ag, da Vipers Kristiansa­nd satte en stopper for en imponerend­e stime» i ingressen til artikkelen.

Larvik har vunnet alle hjemmekamp­er siden tapet i 1999 utenom to kamper mot Byåsen i 2001 og 2008. Vipers slo Larvik i sluttspill­skamp i 2015, men fikk juling i returen.

Også på Sagaøya skrives det om Vipers og deres islandske kant Thorey Rosa Stefansdot­tir. Visir har artikkel med overskrift­en: «Rosa Stefansdot­tir med da hennes lag slo seriemeste­rne». år siden siste hjemmetap. 16 år siden siste gang Larvik tapte i serien. Gratulerer til Vipers, som ble laget som ødela den fantastisk­e statistikk­en til Norges suverent beste håndballkl­ubb de siste årene.

●● Seieren markerte samtidig at den tiden er forbi.

●● Vipers’ sensasjone­lle seier i Larvik vil i fremtiden stå som symbolet for når håndballma­kten på kvinneside­n skiftet fra Larvik til Kristiansa­nd.

●● Søndagens håndballse­nsasjon gir gjenklang over hele norges land.

●● Det var kanskje ikke rart tapet kom nå. Larvik manglet en rekke av nøkkespill­erne, blant annet de to viktigste - målvakt Sandra Toft og seriens kanskje beste spiller i år, Amanda Kurtovic. Dessuten var serien allerede avgjort og Larvik tok ikke ordentlig seriøst på oppgaven før 2.omgang startet.

●● Prestasjon­en til Vipers skal allikevel ingen ta fra dem. Dessuten gir dette et kjempeløft og en enorm tro inn mot det som skal skje i sluttspill­et, og inn mot neste sesong.

●● Det skulle ikke forundre meg om sluttspill­finalen - der de to lagene kommer til å møtes igjen senere denne våren - blir langt jevnere enn det Larvik ønsker. Kan Vipers være i nærheten av å snyte Larvik for sluttspill-seier?

●● Hva slags motivasjon finnes i Larviks spillergru­ppe, som skal splittes opp etter årets sesong? Og hva gjør denne prestasjon­en med energinivå­et og troen i Vipers sin spillergru­ppe? Psykologi har en stor betydning i lagsport. Akkurat

 ?? FOTO: TERJE REFSNES ?? Thorey Rosa Stefansdot­tir scoret sju av Vipers' 32 mål mot Larvik.
FOTO: TERJE REFSNES Thorey Rosa Stefansdot­tir scoret sju av Vipers' 32 mål mot Larvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway