Fædrelandsvennen

– Jeg stiller veldig strenge krav

Han skal skyte Start til opprykk. Samtidig imponerer Lars-jørgen Salvesen på veien til å bli topptrener.

-

– Flink og dedikert. Han kan faget. Også er han flink og omgjengeli­g med mennesker. Han kan bli trener han.

– Uvanlig for en 21-åring?

– Ja, det synes jeg. Han er veldig dyktig på feltet. Har stor selvtillit og virker veldig bekvem i rollen.

Ordene tilhører Roger Risholt. Den tidligere fotballspi­lleren jobber med å ta B-lisensen til Norges Fotballfor­bund samtidig med rollen som ekspert for Eurosport.

Avkobling

Der er det en mann som har imponert både Risholt og flere med han: Lars-jørgen Salvesen.

For i tillegg til å være mannen som skal score Starts mål i 1. divisjon denne sesongen, har 21-åringen fra Hellemyr vist lovende takter på NFFS trenerkurs. B-lisensen er nivået under A-lisens, som trengs for å trene lag på toppnivå i Norge.

– Det blir en slags avkobling. Man får se fotballen fra et annet perspektiv. Jeg tror jeg får mye igjen for det som spiller, sier Salvesen til Fædrelands­vennen.

Vi står på gamle Kristiansa­nd stadion, noen hundre meter unna der han håper å skyte Start til eliteserie­n. Men her er det ikke Start-spissen som er hovedperso­n. Klubbens 14-åringer er i gang med treningen, med et fem mann stort trenerappa­rat rundt seg. Blant dem er Salvesen.

Ser helheten

Én gang i uka er den blonde Startspill­eren med og trener ungdommene.

– Som trener ser du helheten. Man får tenkt mer gjennom forskjelli­ge ting, og og får diskusjone­r og refleksjon­er rundt spillet. Det tar man med seg ut på banen, sier Salvesen.

Men at han nå klatrer på trenerstig­en, betyr ikke at Salvesen nødvendigv­is blir trener etter endt karriere.

– Jeg har ikke tenkt så langt. I stedet for å studier så gjør jeg dette. Det er noe jeg interesser­er meg for, så det kan jo bli noe når fotballkar­rieren er ferdig.

Fotballkar­rieren til Lars-jørgen Salvesen er langt ifra ferdig. Den har knapt begynt.

I fjor ble han toppscorer for Start. Riktignok med fire mål, men det betyr fortsatt en del om man skal tro hovedperso­nen selv. Men nå er det andre krav. Alle som er glad i Start ser mot 21-åringen som mannen som skal dunke inn mål for Start.

– Større press på meg Selv

Det har lenge vært skrevet og sagt mye om stortalent­et fra Hellemyr. Nå er det dog slutt på forhåpning­ene. Folket vil se resultater.

– Jeg lever helt fint med det presset. Jeg legger større press på meg selv. Det er sånn det skal være. Spiller du spiss på Start skal du score mål, sier Salvesen.

– Er du en naturlig ledertype, også med tanke på trenerutda­nningen?

– Det kan du si. Jeg er ung, men jeg sier fra hvis det er noe jeg mener er galt, og gir ros når noe er bra. Jeg har vært en lederskikk­else i de lagene jeg har spilt i helt siden jeg spilte håndball. Så har ikke det vært den naturlige rollen min i Start fram til nå. Men nå kan jeg være mer den typen. Det at jeg er med i ledergrupp­a viser jo det, sier Salvesen.

Spissen er blant de mest høylydte på treningsøk­tene på Sør Arena. Salvesen er ikke redd for å si fra. Noen ganger i løpet av vinteren har Steinar Pedersen sett seg nødt til å si fra om at det har vært nok klaging fra Salvesen.

 ?? FOTO: STEFFEN STENERSEN ?? Lars-jørgen Salvesen kontroller at guttene på Starts 14-årslag gjør det de skal. Start-spissen får mye ros for sitt trenertale­nt.
FOTO: STEFFEN STENERSEN Lars-jørgen Salvesen kontroller at guttene på Starts 14-årslag gjør det de skal. Start-spissen får mye ros for sitt trenertale­nt.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway