Fædrelandsvennen

Vurderer Start

- PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN STEFFEN STENERSEN OG HERMAN FOLVIK

●● Start har sett ut som det beste laget i divisjonen i vinter. Med seks seire og en uavgjort på syv treningska­mper har Steinar Pedersen spilt på seg sårt tiltrengt selvtillit. Det store spørsmålet er hvordan det vil se ut når serien sparkes i gang.

●● På keeperplas­s har Start kanskje seriens beste mann. Håkon Opdal har erfaring og kvalitet til å redde mange poeng for Start gjennom en lang sesong. Utfordrer Benjamin Boujar må antakelig vente en stund før han blir førstekeep­er.

●● I forsvaret er laget klart styrket fra i fjor. Først og fremst fordi kaptein Simon Larsen har kommet fra Vålerenga. Start blir langt vanskelige­re å score på i 2017, fordi de har rykket ned, men også fordi forsvaret er styrket. Allikevel er det noen spørsmål knyttet til forsvaret. Har laget nok dødballsty­rke? Vil høyresiden fortsatt være en svakhet?

●● På midtbanen er det mest kamp om plassene sentralt i laget. Trolig er Niels Vorthoren og Gudmundur Kristjanss­on de foretrukne spillerne i starten av sesongen. På kantene er Espen Børufsen et sikkert kort. På høyresiden er det uprøvde Abubakar Ibrahim som får tillit.

●● Kvaliteten helt fremme burde kanskje vært klubbens største spørsmålst­egn. Det tror ikke Fædrelands­vennen. Vi tror Lars-jørgen Salvesen får sitt store gjennombru­dd i årets sesong. Hellemyr-gutten kommer langt bedre til sin rett på dette nivået. Dessuten har han tatt store steg fysisk i løpet av det siste halve året. Nå har han også selvtillit etter en god vinter. Dennis Antwi og Lasse Sigurdsen kjemper om å være Salvesens makker. Foreløpig ser du ut til at Antwi blir valgt.

●● Trener Steinar Pedersen fikk en grusom første sesong i Startdrakt. Det ble utover i sesongen en del prøving og feiling, og han fikk aldri det etablerte spillet til å sitte skikkelig. I år ser det ut til at Starts grunnspill sitter mye bedre.

●● Start har sett ut som Jerv gjorde i store deler av 2015-sesongen, med to ballsikre midtbanesp­illere, backer som går høyt i banen, variasjon i angrepsspi­llet og høy aggressivi­tet i laget.

●● Kvalitetsm­essig ser laget langt sterkere ut enn de to siste sesongene. Flere spillere har tatt steg siden i fjor sommer – blant dem flere av talentene som Salvesen, Wichne, Sigurdsen og Christense­n.

●● Vi tror Start rykker rett opp igjen, om de får starten de behøver på denne sesongen. Abubakar Ibrahim Aliyu Posisjon: Kant Født: 18.11.1994

Lars-jørgen Salvesen Posisjon: Spiss Født:19.02.1996

Lasse Sigurdsen Posisjon: Spiss Født: 1.06.1997 Posisjon: Spiss Født: 12.01.1993

Dennis Agyare Antwi

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway