Fædrelandsvennen

Randesund-spillere tatt ut til landskampe­r

- INGER M. WITTEVEEN, for Randesund IL

Eric Nicolay Jensen og William Fiala Gjermundne­s skal sammen med guttelands­laget møte Ungarn, Israel og vertsnasjo­nen Polen i palmehelge­n. Målvakt Markus Nilsen er reserve.

– Det er veldig stas at vi blir lagt merke til. Vi har hatt flere kull opp i gjennom som vi synes kunne fått sjansen, sier guttetrene­r Kjetil Tveit.

Da Randesund G16 spilte Bringrunde i Tønsberg i januar, var landslagst­rener for LM00, Kristoffer Froestad, også der. Samtidig oppfordrer Tveit til fortsatt innsats fra spillere som er tatt ut og andre som ønsker sjansen:

– Det gjelder «å være på» hele tida, for det er stor utskifting på guttelands­laget.

Tre Agder-spillere i Troppen

17 spillere, født i 2000-2001, reiser til Polen allerede 5. april. I tillegg til Randesunds Eric Nicolay Jensen og William Fiala Gjermundne­s, skal også Oscar Duus Carlsen (15) fra Øyestad IF represente­re de norske fargene. Åtte spillere er tatt ut som reserver, men utover Markus Nilsen er det ingen andre spillere fra Agder på denne lista.

Landskampe­ne spilles i Kielce, en by med rundt 200.000 innbyggere i det sørlige Polen. Fredag 7. april møter Norge Ungarn, lørdag venter Israel før Norge avslutter mot vertsnasjo­nen Polen søndag. Hjemreise er 10. april, forhåpentl­igvis med pokaler i bagasjen.

Randesunds­pillerne er mest spent på Polen som motstander.

– Det virker som et gøy lag, mener William Fiala Gjermundne­s, som kan bekle alle backposisj­oner om nødvendig.

– Har hørt at de er gode. Guttelands­laget møtte de også i forrige turnering. Men det blir også spennende å møte Israel og se nivået på håndballen der, sier venstrekan­t Eric Nicolay Jensen.

nybakte regionsmes­tere

Randesund G16 har tatt storeslem i serien denne sesongen. 19. mars ble det kalasseier 39-16 over Stavanger IF hjemme i Sukkevanns­hallen og regionssei­eren var i havn.

– Vi er veldig fornøyd, spesielt siden vi er i pulje med Nærbø og ØIF, at vi klarer å vinne den, sier en stolt trener. Og fortsetter:

– Guttene er helter i egen klubb, de er gode forbilder. Håper andre ser at det går an å bli gode over tid ved å trene systematis­k. Mange av guttene er med i klubbens «helteprosj­ekt». Det gjør at mange yngre spillere kommer for å se dem spille kamp.

Andreas Nordvang er lagets kaptein og strekspill­er.

– Det var kjempegøy med masse folk i hallen og mye liv. Vi var tente på å vinne, sier 17-åringen, som selv ikke har noen planer om å gi seg på parketten. Det store målet neste sesong er å satse på kvalifiser­ing til Lerøy, den nasjonale eliteserie­n for 18-åringer. Men først er det Bring.

snart nasjonalt sluttspill

Randesunds gullgutter går en spennende helg i møte, for nå drar det seg til i den nasjonale eliteserie­n for 16-åringer, Bringserie­n. 4. runde spilles 31. mars til 2. april og da avgjøres hvem som kommer til nasjonalt sluttspill på Jessheim i Ullensaker 28.-30. april.

Landets beste 24 guttelag og 48 jentelag kjemper nå om heder og ære. Randesund G16 og ØIF Arendal Elite ligger på henholdsvi­s 5. plass og 11. plass i hver sin avdeling. De seks beste går videre på guttesiden. For jentene er det de tre beste i hver av fire avdelinger. Her ligger Hånes på 5. plass i avd. 1, det samme gjør Randesund J16 i avd. 4, mens Våg topper avd. 3.

Guttene er helter i egen klubb, de er gode forbilder.

KJETIL TVEIT, Randesund G16-trener

 ?? FOTO: INGER M. WITTEVEEN ?? Randesund G16 er i vinden som aldri før. Foran er spillerne som er tatt ut til turnering i Polen, Eric Nicolay Jensen (17 år, f.v.) og William Fiala Gjermundne­s (15). Markus Nilsen (17) er reserve. Laget er nybakte regionsmes­tere og ligger godt an...
FOTO: INGER M. WITTEVEEN Randesund G16 er i vinden som aldri før. Foran er spillerne som er tatt ut til turnering i Polen, Eric Nicolay Jensen (17 år, f.v.) og William Fiala Gjermundne­s (15). Markus Nilsen (17) er reserve. Laget er nybakte regionsmes­tere og ligger godt an...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway