Fædrelandsvennen

Berget poeng fire minutter på overtid

Start scoret fire minutter på overtid og klarte 2-2 mot Fredriksta­d i premieren.

- TEKST: HERMAN FOLVIK OG: NICOLAI GAUSTAD OLSEN

– Det var veldig gøy å få debuten – jeg ble veldig positivt overrasket da jeg fikk beskjeden. Jeg ventet på den telefonen fra Steinar hele dagen, sier Christense­n, som ikke ble involvert så mye på den høyre siden sin som han er vant til fra kampene med Start 2.

– Det var et helt annet tempo enn det jeg er vant med. Jeg føler jeg klarte meg greit, sier 16-åringen, som hadde fått beskjed om at «den kom til å bli en krig» i kampen mot Fredriksta­d.

– Jeg fikk beskjed om å jobbe mye defensivt, samtidig som jeg skulle slippe meg løs offensivt.

Han ble tatt ut på stillingen 1–1, og måtte se at Fredriksta­d tok ledelsen 2–1 med seks minutter igjen på klokka. Men fire minutter på overtid kriget finske Tapio Heikkilä inn sitt og lagets andre mål for dagen – og berget ett poeng for Start.

– Jeg synes vi burde vunnet denne kampen 2-0. Det var veldig deilig at vi fikk 2-2 på slutten.

MELLOMFORN­ØYD TRENER

– Dette er en kamp vi burde vunnet, så enkelt er det. Jeg er glad for det ene poenget vi fikk da kampen ble som den ble, men vi skapte nok sjanser til å vinne denne, sier Start-trener Steinar Pedersen til Fædrelands­vennen etter 2–2 hjemme mot Fredriksta­d i seriepremi­eren søndag.

– Vi slapp inn to altfor enkle mål. Vi klarte ikke å slippe oss skikkelig løs og spille på den måten vi vet vi kan, sier Start-kaptein Simon Larsen.

Det åpnet nervøst i det lettskyede været på Sør Arena. Etter seks minutter fikk Start koblet på Tobias Christense­n for første gang, og Start fikk til et fint angrep, men innlegget fra Henrik Robstad var ufarlig. Fredriksta­d lå lavt i 4-51 mens de brukte tid på dødballer, og sørlending­ene klarte ikke å få flyt og tempo i angrepsspi­llet.

Etter 14 minutter kom ettermidda­gens første sjanse da Fredriksta­d fikk et billig frispark 25 meter fra målet til Håkon Opdal. Dinko Trebotic sitt forsøk var skummelt og gikk i nettveggen, mens Opdal kastet seg så lang han var.

ANTWI BRENTE KJEMPESJAN­SE

Starts første sjanse kom etter 25 minutter. Den var så stor at Start burde tatt ledelsen. Regissert av unge Christense­n, som ble bedre og bedre utover omgangen, kom Start rundt på høyre. Dennis Antwi fikk ballen de berømte 45 grader ut på 10 meter, men fikk ikke dreis på avslutning­en, og den gikk til side for mål.

Christense­n satte opp Antwi igjen fire minutter senere og burde kanskje fått ballen tilbake, men ghaneseren avsluttet svakt fra vanskelig posisjon. Tre minutter senere klarte Start å sprekke Fredriksta­d-nullen.

HEIKILLÄ-MÅL

Espen Børufsen slo først inn en svak dødball, men Fredriksta­dkeeperen bokset ballen ut, og Start vant ballen tilbake. Børufsen fikk slå inn fra omtrent samme hold som frisparket, og prikket ballen på hodet til Tapio Heikillä som enkelt satte fin(n)ishen, og Start i ledelsen. Akkurat som han gjorde i serieåpnin­gen mot Lillestrøm i fjor (1-1). Starttrene­r Steinar Pedersen eksplodert­e i glede og feiret med et hopp så høyt han klarte langt ute på banen – i ren Antonio Conte-stil.

Rett etterpå fikk Lars-jørgen Salvesen en så stor sjanse han kan drømme om etter fint spill på venstre ved Børufsen og Antwi. Dessverre for Start traff Salvesens skudd fra fem meter en Fredriksta­d-spiller på streken.

Rino Falk Larsen satte ballen lett i det lengste hjørnet fra 16 meter. Simon Larsen ga bort ballen på midtbanen, og hvittrøyen­e fikk en god kontringsm­ulighet som Start, for året i svart og gult, fikk ryddet opp i.

– Vi må få nok tempo og tørre å la ballen gå fort nok. Vi må true dem mer. Vi har skapt to sjanser i tillegg til målene. Vi må få opp tempoet og sette sjansene, var Pedersens dom halvveis.

Ulrik Flo holdt å gi Fredriksta­d ledelsen to ganger i det 81. minutt. Først ved ett utrolig brassespar­k som traff stolpen fra hele 18 meter. Det hadde vært en av de fineste scoringene på Sør Arena noen gang, men marginene var på Starts side. Rett etterpå headet han rett i klypene til Opdal fra kort hold.

I neste Start-angrep kom innbytter Lasse Sigurdsen til avslutning inne i boksen, men ballen endte på nettaket.

Seks minutter før slutt scoret Fredriksta­d 2–1. Dinko Trebotic satte inn en retur etter at Opdal reddet et forsøk fra Ndiaye mesterlig.

OVERTIDSMÅ­L

På overtid reddet Start inn 2–2 etter at stopper Heikillä satte inn sitt andre mål fra kloss hold. Simon Larsen holdt på

å score målet, men det måtte en finsk retur til for å redde poenget. Da var det spilt i 94 minutter.

Start begynte kampen med seks sørlending­er. 3817 tilskuere så kampen. Det er 200 flere enn under serieåpnin­gen i fjor, men omtrent 700 færre enn snittet i marerittse­songen 2016. I treningska­mpene har Start gått av banen med seks seire og en uavgjort på syv kamper.

??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Tobias Christense­n (16) fikk debuten sin for Start da sørledinge­ne spilte 2–2 hjemme mot Fredriksta­d.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Steinar Pedersen har mye å jobbe med i uken som kommer, selv om Start var det beste laget i premieren mot Fredriksta­d.