Fædrelandsvennen

– Må jeg skifte ut bunadsølve­t mitt nå?

- MARIE N. KALVEHAGEN

Var du en av de som gikk på Fædrelands­vennens aprilspøk om én Agder-bunad? Aprilsnarr!

For første gang på mange år har Fædrelands­vennen lurt inn en aprilspøk i avisen for å tulle med leserne 1. april. Aprilspøke­n fleipet med noe av det kjæreste vi har, nemlig bunaden.

Leserne ble deretter bedt om å ta turen til Husfliden i Arendal eller Kristiansa­nd for å ytre sin mening om de nye forslagene presentert i artikkelen.

Damene på Husfliden i Kristiansa­nd forteller at spøken ble godt mottatt, men at de fleste var våkne nok til å skjønne at dette var en aprilspøk.

– Mange eldre har kommet inn i butikken og sagt at det var en av de beste aprilspøke­ne de har sett på mange år, sier Ragnhild Auestad fra Husfliden.

Det var også en del som fikk kaffen vrangstrup­en da de åpnet lørdagens avis.

– Det var en som ringte og var veldig frustrert. Hun lurte på om hun måtte bytte ut alt bunadsølve­t, sier hun.

I saken lot Fædrelands­vennen leserne selv stemme over hvilken av bunadsfors­lagene de likte best. De to første forslagene besto av to ulike kombinasjo­ner av Vest- og Aust-agder, mens ved det tredje forslaget kunne man stemme for å la bunadene være som de er.

Over 500 personer har avgitt sin stemme. Det er kanskje ikke vanskelig å gjette hvilken av forslagene som vant? Folk på Sørlandet er generelt samstemte om å la bunadene være akkurat som de er.

– Man rokker ikke ved bunaden. Det vet alle, skrev en av våre lesere i kommentarf­eltet på saken.

 ??  ?? APRILSPØK. Fædrelands­vennens oppslag lørdag 1. april.
APRILSPØK. Fædrelands­vennens oppslag lørdag 1. april.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway