Fædrelandsvennen

– Snøen vil holde seg til påske

- CHRISTINA ØSTTVEIT

Mildværet fortsetter på Sørlandet den kommende uka. Skal du til fjells i påska, lover meteorolog­en at snøen likevel vil holde seg.

– Det blir kaldere fra midten av uka. På onsdag kommer det inn litt nedbør, og man skal ikke veldig langt opp i høyden før det blir hvitt, sier statsmeteo­rolog Siri Wiberg ved Meteorolog­isk institutt.

Snøgrensa vil ligge rundt 200– 500 meter, ifølge meteorolog­en.

Før den tid blir det en mild start på uka i landsdelen. Oppholdsvæ­ret fortsetter både mandag og tirsdag. Dersom sola titter fram er det ikke utenkelig at temperatur­en kan komme opp i 10 grader.

– Det er en liten fare for lokal tåke, natt til tirsdag. Ellers ser det ut til at det kan bli lengre pe- rioder med sol. Vi er avhengig av sola, dersom temperatur­en skal komme opp mot 10 pluss. Hvis tåka fortsetter blir det ikke like varmt, forteller Wiberg.

I fjellet blir det også sol og oppholdsvæ­r i starten av uka. Temperatur­en vil ligge rundt fem plussgrade­r på dagtid på Hovden.

 ?? FOTO: GRETE BREIVIK ?? Fra onsdag blir det kjøligere, og meteorolog­en sier det er gode sjanser for påskesnø i fjellet.
FOTO: GRETE BREIVIK Fra onsdag blir det kjøligere, og meteorolog­en sier det er gode sjanser for påskesnø i fjellet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway