Fædrelandsvennen

Ja til et sterkt, lokalt politi!

- ELISABETH LINDLAND stortingsk­andidat og bystyremed­lem MDG Mandal OLAV H. KYDLAND, OTTO JAKOBSEN, ISAK SKORPEN, OLAV BERG LYNGMO, OLAV STOKKA, STEINAR HANDELAND, TOR LANDRO, PER KØRNER, TOM DERVOLA OSEBERG, EINAR S. BRYN, NILS BORGE TEIGEN, ERIK HØIBY, HAR

Miljøparti­et De Grønne stemte mot den såkalte nærpolitir­eformen.

●● Vi mener at et politi med fast tilstedevæ­relse og kjennskap til lokale forhold skaper trygghet og forebygger kriminalit­et. En polititjen­este som er godt forankret i lokalmiljø­et, og faktisk er «nært», har legitimite­t og tillit. Det er den tilliten og den kunnskapen politiet skal bygge sin autoritet på.

Det er også slik at kommunene må få lov til å mene noe om hva slags politi de skal ha, og hvordan det politiet skal organisere­s. Hele 72 kommuner har levert ulike klager på den nye, lokale organiseri­ngen. Kommunenes innspill bør tillegges vekt, selv om man har lokale forhandlin­ger i politidist­riktene i henhold til hovedavtal­en. MDG mener altså at mindre kommuner må bli hørt ved uenighet om hvor politistas­joner og lensmannsk­ontorer skal ligge. Samfunnspl­anlegginge­n må sørge for gode og likeverdig­e tjenesteti­lbud for alle.

Det er en grunn til at vi som samfunn investerer i en lang og solid politiutda­nnelse: Rundt i hele landet skal det finnes po- litifolk som kan utføre politiets samfunnsop­pdrag som blant annet er: «Å gjennom forebyggen­de, håndhevend­e og hjelpende virksomhet være et ledd i samfunnets samlede innsats for å fremme og befeste borgernes rettssikke­rhet, trygghet og alminnelig­e velferd for øvrig».

Dette er et statlig ansvar, og det er et ansvar vi må ta på alvor ikke bare i de store byene.

Det er ikke akseptabel­t at folk i distrikts-norge skal ha et dårligere tilbud. Vi kan ikke ha det sånn at det lokale brannvesen­et må håndtere voldssaker fordi politiet er for langt unna.

Vi er heldige i Norge som har en polititjen­este med et tydelig sivilt og ubevæpnet preg som nyter stor tillit i befolkning­en. Det har en viktig samfunnsve­rdi, og det er noe av det som gjør Norge til et så godt sted å bo.

Dette er en verdi vi må ta vare på, og det gjør vi best ved å sørge for at politiet fortsatt har solid forankring og legitimite­t i lokalmiljø­ene rundt omkring i landet. Guds rike? Far ikke vill! Verken horkarer eller avgudsdyrk­ere eller ekteskapsb­rytere eller de som lar seg bruke til unaturlig utukt, eller menn som øver utukt med menn, eller tyver eller pengegrisk­e eller drankere eller baktalere eller røvere skal arve Guds rike” (1 Kor 6,9-10).

Eiken kyrkelyds vedtak er i samsvar med Dnks læregunnla­g, Den hellige skrift og bekjennels­en, når de ikke vil tillate vigsling av enkjønnede par i kirken. Derfor bør biskopen(e) besinne seg og la seg advare slik at de ikke leder Eiken kyrkjelyd til å synde mot Den hellige Gud.

Skrevet av:

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway