Fædrelandsvennen

Når fanden leser bibelen

- MORTEN O. TØRRESSEN

At dagens regjering forsyner seg mindre grovt av folks lommebøker, betyr ikke det samme som at skattebeta­lerne får noe som helst.

●● De beholde bare mer av sitt eget. Hva folk trenger, eller ikke trenger, vet folk best selv. Ikke Sosialisti­sk venstrepar­ti. Det er bare å ta en titt på meningsmål­ingene for å forstå det.

Som fanden leser bibelen, siterer Aurebekk fra SV Matteuseva­ngeliet for å beskrive Solbergreg­jeringens skattepoli­tikk. I lignelsen i Matteus 25:29 peker Jesus på forvaltera­nsvaret, og sier at det skal lønne seg å bruke talentene sine og være arbeidsom. At vekst og lønnsomhet er en positiv ting er altså noe du både finner i bibelen og i Høyres partiprogr­am.

I likhet med sitt parti, befinner Aurebekk seg langt utpå sidelinjen, når han leser SSBS rapport: Økonomisk utsyn fra mars 2017. Fallet i sysselsett­ingen i petroleums­næringen er i følge SSB satt til drøyt 45 tusen personer fra 2013 til 2016. Kombinert med høy innvandrin­g har dette bidratt til lavere lønns- og inntektsul­ikhet. Tallene taler for seg. Rapporten peker på lyspunkter for norsk økonomi og tegner videre et bilde av konjunktur­oppgang de neste årene. Arbeidsled­igheten går ned og det skapes flere jobber.

Jeg er overbevist om at det er andre ting enn økte skatter og avgifter næringsliv­et og private husholdnin­ger trenger. Alle er enige om at vi skal ha små forskjelle­r, men skal vi bekjempe ulikhet, må vi være ærlige om hva som fører til ulikhet.

Høyre senker skattebyrd­en for bedrifter og lønnsmotta­kere, og senker dermed terskelen inn i arbeidsliv­et. Det satses på skole og forskning, endringer i Nav-systemet, slik at folk kan komme seg raskest mulig ut i arbeid. Det satses på integrerin­g, slik at mennesker raskere kan bli en del av samfunnet. Det er å ta forskjells­samfunnet på alvor!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway